Activision hint naar mogelijke comeback van Guitar Hero

Activision hint naar mogelijke comeback van Guitar Hero

Microsofts hulp zou daarbij essentieel zijn

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick zou wel eens gehint kunnen hebben naar de comeback van de Guitar Hero-franchise.

Windows Central meldt dat Kotick een meeting met werknemers hield waarin de staat van het bedrijf werd besproken met het oog op de waarschijnlijke overname van Microsoft. Daarbij haalde hij Microsofts kracht op het gebied qua research aan, wat weer verbeteringen in game-ontwikkeling teweeg moet brengen.

Daarna meldde hij: "De terugkeer van Guitar Hero en andere dingen zouden niet mogelijk zijn zonder allerlei middelen. De eindeloze mogelijkheden voor de toekomst zijn enorm spannend." Het is een opvallende uitspraak, omdat er al jaren geen nieuwe Guitar Hero-game is uitgekomen of aangekondigd. Mogelijk werkt het bedrijf intern dus aan een nieuw deel.

Kort na de aankondiging van Microsofts overname van Activision vorig jaar meldde Kotick al interesse te hebben in een nieuwe Guitar Hero. "Phil [Spencer] en ik begonnen te sparren over de toekomst. Ik zal drie interessante dingen noemen. Ik wilde al een tijdje een nieuwe Guitar Hero maken, maar ik wilde geen teams aan de productie, productieketen en het testen daarvan uitbesteden. En de chiptekorten zijn enorm. We hadden niet echt de mogelijkheid om dat te doen. Ik had een hele gave visie voor de volgende Guitar Hero, maar ik realiseerde me dat we niet de middelen hadden om die te verwezenlijken."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heel toevallig hier vorige week nog over gehad. Ik hoop het!!!

2
test

Phil had al keer gezegd dat die deze game terug wou brengen als deal rond is, en sinds micro best veel doet met controllers en ook van die speciale zie ik deze serie echt wel terug komen in de toekomst.

2
test

Inderdaad en laat ik nou eens goed zitten om dat stukje slagroom van de taart als eerst te proeven als de tijd daar is.

0
test

Haha je zult het niet geloven, maar gisteren of eergisteren spookte GH ook door mijn hoofd. Ik was aan het nadenken over topics voor de stelling van de week op inside.gamer. Ik hoop het ook. Vorig jaar heb ik de Wii met oud en nieuw nog aangesloten om daarop Guitar Hero III en IV te spelen. Geweldige games. Guitar Hero heeft mijn muzieksmaak ook wel verbreed. Ik houd vooral van Drum & Bass (-achtige) muziek en sommige (oude) hardcore en hiphop. Rock/metal was altijd wel leuk om gewoon te horen, maar dat luisterde ik uit mijzelf bijna nooit, maar dankzij Guitar Hero luister ik nu nog steeds heel veel naar de albums van System of a Down, Metallica en Tool. Vooral die laatste kende ik voor GH echt niet.

4
test

Same!! Ik heb ook zoveel nieuwe muziek leren kennen en leren leuk vinden door Guitar Hero!

0

Altijd toffe games gevonden en ooit eens zo'n gitaar geleend van iemand, maar zo'n hele set aanschaffen vind ik wat vergaan.

1

Aanbevolen voor jou