Activision Blizzard-overname voorlopig goedgekeurd door CMA

Activision Blizzard-overname voorlopig goedgekeurd door CMA

Deadline voor definitieve uitspraak ligt op 18 oktober

De Competition and Markets Authority heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft voorlopig goedgekeurd.

De Britse waakhond laat weten dat het nieuwe voorstel van Microsoft diens zorgen grotendeels heeft weggenomen, al zijn er nog wat kleine punten waar over onderhandeld moet worden. De eerdere aankondiging dat niet Microsoft, maar Ubisoft het recht krijgt om Activision Blizzard-games op clouddiensten uit te brengen, is een doorslaggevende factor geweest voor deze voorlopige goedkeuring.

De Competition and Markets Authority keurde de overname van Activision Blizzard door Microsoft eerder dit jaar af - net zoals de Amerikaanse Federal Trade Commission. Afgelopen juli verloor de FTC de rechtszaak tegen Microsoft om de overname tegen te houden echter, waarna het CMA aangaf weer met Microsoft om tafel te willen zitten. Kort daarna werd een nieuwe deadline van 18 oktober voor CMA's uitspraak gesteld, maar nu is al een voorlopige uitspraak gedaan. De definitieve uitspraak moet dus op zijn laatst op 18 oktober volgen.

Microsoft wil ongeveer 68,7 miljard dollar betalen voor de overname van Activision Blizzard. Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Licht! Ik zie licht!

5
test

lol ;)

0

Toch eerder (zoute) popcorn eten.

[Reactie gewijzigd door op 22 september 2023 - 12:27]

2

Deze gebruiker is verwijderd

-1

Zeker, je hebt altijd van die goeie punten en je kunt zo goed discussieren met hele goeie argumenten en zo. Oh nee wacht, ik ben in de war met iemand anders

0
test

het is niet eens popcorn waardig momenteel. Meer van het niveau flesje fristi

-1
test

Komt omdat de gene die zo tegen de deal zijn, en de vorige keer zoveel grote mond hadden hier of ze iets gewonnen hadden toen cma tegen de deal was en cma had gelijk en snapte het als enige kunnen nu niks meer zeggen en vandaar dat het nu lekker stil is hier.

2

Aanbevolen voor jou