Obsidian komt in november met nieuwe game Pentiment

Obsidian komt in november met nieuwe game Pentiment

Obsidian werkt aan een nieuwe verhalende game genaamd Pentiment.

Het spel werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. Er gingen al langer geruchten dat Obsidian aan een nieuwe game werkte met een verhalende insteek.

Pentiment speelt zich af in het Duitsland van de zestiende eeuw. "Spelers besturen Andreas Maler, een reiziger en artiest die werkt in Kiersau Abbey tijdens grote onrust. Terwijl hij zijn meesterwerk afmaakt, raakt Andreas verzeild in een reeks moorden die plaatsvinden verspreid over 25 jaar." Spelers gaan op onderzoek uit om er achter te komen wat er aan de hand is.

De game wordt ontwikkeld door een klein team binnen Obsidian dat wordt aangestuurd door Josh Sawyer, de regisseur van Fallout: New Vegas en Pillars of Eternity. Het spel gaat 20 euro kosten en komt in november uit op Xbox Series X en S, Xbox One, Windows en Steam. Ook komt de game op release op Game Pass te staan.

Obsidian werkt verder ook aan The Outer Worlds 2 en Avowed, maar die games werden vanavond niet getoond. Wel werd aangekondigd dat Grounded in september volledig uitkomt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hier liep ik dus helemaal niet warm door. Van mij hoeven games niet perse geweldig mooi 3d uitzien, maar deze hele setting doet me niets. Lijkt me toch meer op een bepaalde niche markt gericht.

0
test

@Riyakuya Mijn niche markt. :)

0
test

@Riyakuya Ik snap wel dat dit niet voor iedereen is. Ik vind het dan wel positief dat hieruit duidelijk blijkt ook groen licht geeft voor de kleinere type games die zoals je zegt wat meer niche zijn. Ik vind het op zich een positieve ontwikkeling. Ik ga hem zeker wel proberen en zal dan oordelen of het wat voor mij is of niet.

0
test

@Lavalera eens, het is wel goed dat ook dit type games een kans krijgen. Dat is iets dat naar mijn mening sowieso meer mensen mogen inzien. Games zijn tijdloos, 2d of 3d, dat maakt niet uit. Ook een game van 20 jaar oud kan prima vermakelijk zijn.

0

Hier kijk ik echt naar uit, de voor mij, laatst betrouwbare ontwikkelaar die er is.

0

Aanbevolen voor jou