Microsoft verliest mogelijk nog een Halo-regisseur

Microsoft verliest mogelijk nog een Halo-regisseur

De volgende in de rij

Halo-creative director Frank O'Connor trekt de deur bij Microsoft mogelijk achter zich dicht.

Dat blijkt uit zijn Linkedin-pagina (via WindowsCentral). Daar is te zien dat zijn dienstverband bij Microsoft in april deze maand wordt beëindigd. Zijn vertrek is nog niet officieel aangekondigd.

O'Connor werkt al sinds 2004 aan de Halo-reeks. Zijn eerste taak was het schrijven van Bungie Weekly Update tijdens de ontwikkeling van Halo 2. In 2008 maakte hij de overstap naar 343 Industries. Die studio nam destijds de ontwikkeling van Halo over, omdat Bungie vertrok bij Microsoft om aan Destiny te gaan werken. De laatste jaren werkte hij als creative director aan verschillende projecten, waaronder de Halo-televisieserie.

Eerder werd al duidelijk dat Joseph Staten, die ook werkte als creative director voor Halo, bij Microsoft is vertrokken. Staten was al werkzaam bij Bungie toen het werd overgenomen door Microsoft. Hij heeft tweemaal negen jaar bij Microsoft gewerkt. Zo was hij de schrijver en creative director van Halo 3: ODST en de schrijver en cinematic director van Halo: Combat Evolved, Halo 2 en Halo 3.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik denk dat het niet slecht is om een nieuw team op de Halo franchise te zetten. Infinite was niet slecht maar ook niet van het niveau dat Bungie voorheen maakte. De delen ervoor waren een nog groter drama. Microsoft zal samen met een nieuwe engine waarschijnlijk ook een nieuw team opzetten om vanaf nu Halo games te maken. Dat, of ze trekken helemaal de stekker uit Halo. Dat zie ik echter nog niet zo snel gebeuren.

0
test

@Riyakuya Er vanuit gaande dat de aankoop van Activision-Blizzard doorgaat zie ik het best gebeuren dat de studio's die Infinity Ward en Treyarch ondersteunen dat ook met Halo gaan doen. Met name Sledgehammer die genoeg ervaring met hun eigen games hebben zou een goede toevoeging zijn.

0
test

@poklaan daar had ik nog niet bij stilgestaan. Kan inderdaad ook gaan gebeuren dan!

0

Aanbevolen voor jou