Microsoft: 'Tien jaar is genoeg tijd voor Sony om Call of Duty-alternatief te ontwikkelen'

Microsoft: 'Tien jaar is genoeg tijd voor Sony om Call of Duty-alternatief te ontwikkelen'

Volgens Microsoft heeft Sony aan tien jaar genoeg tijd om een alternarief op de Call of Duty-franchise te ontwikkelen.

Microsoft liet begin vorig jaar weten Call of Duty-uitgever Activision Blizzard over te willen nemen. Sindsdien wordt de overname onderzocht door waakhonden wereldwijd, waaronder het Britse Competition and Markets Authority (CMA). Microsoft heeft al uitgesproken dat het met diverse bedrijven tienjarige deals wil afsluiten om Call of Duty multiplatform te houden, waaronder Sony - al lijkt dat bedrijf die deal niet te willen sluiten.

In een onlangs uitgebracht document laat Microsoft nu weten dat tien jaar tijd ruim genoeg is voor Sony om ondertussen aan een eigen gamereeks vergelijkbaar met Call of Duty te werken. "De CMA vroeg Microsoft of de tienjarige timing volstaat en of Sony aan het einde van deze periode 'aan de rand van de afgrond staat'. (...) Microsoft ziet de tienjarige periode als lang genoeg voor Sony - als leidende uitgever en consoleplatform - om alternatieven voor Call of Duty te ontwikkelen."

Microsoft laat weten dat de tienjarige deal zou volstaan, omdat het ook de volgende generatie consoles beslaat. Daarbij gaat het in de praktijk om een langere periode dan tien jaar, omdat Call of Duty-games die in die periode zijn uitgekomen, ook na de tien jaar nog verkocht zouden worden op PlayStation-consoles.

In de reactie laat Microsoft overigens ook weten dat tijdens de tienjarige periode Call of Duty op PlayStation niet alleen precies dezelfde features als de Xbox-versie krijgt, maar mogelijk zelfs meer opties. Zo moeten diverse exclusieve features die met de DualSense-controller mogelijk zijn, ook beschikbaar blijven in de PlayStation-versie.

De CMA doet op zijn laatst op 26 april een definitieve uitspraak over de Activision Blizzard-overname. Ook instanties in andere landen en regio moeten nog hun uitspraken doen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

het grote verschil met het ontwikkelen van een nieuwe game en een gevestigde game is dat de spelers al bekend zijn met CoD. het duurt langer dan 10jaar om dezelfde spelers aan een gameserie te krijgen. (aan de andere kant poept activision elk jaar wel een cod uit dus zouden ze een serie van 8 op elkaar lijkende games kunnen maken)

0
test

@-JK- wat je zegt, klopt natuurlijk. Maar tegelijkertijd zijn er genoeg voorbeelden te noemen van nieuwe IP's die instant hits waren (vooral Sony kan daarover meepraten) en series die te lang hetzelfde bleven doen en zijn afgezakt. In 10 jaar kan er veel gebeuren en heeft Sony echt wel een kans om er zelf wat van te maken.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake tuurlijk, een hit kun je nooit forceren, de puzzelstukjes moeten maar net op de juiste plaats vallen. Maar dat is de harde wereld, Sony moet dan dus aan de bak. Er werken geweldig getalenteerde mensen bij al die studios, dus laat ze maar dingen proberen en klanten blij maken. Concurrentie is voor ons als klanten alleen maar beter.

0

@LarsCornelis Medal of Honor anyone? Ook zo’n titel die er niet meer is.

0

@mhnl1979 Maar eigenlijk ook weer wel, want in essentie is MOH==COD.

0
test

@LarsCornelis Mee eens. Over 10 jaar is Cod misschien allang niet meer relevant. Ik zou als Sony me vooral blijven richten op goede games en wellicht ook een unieke shooter.

0

@LarsCornelis eens. Als voorbeeld zou je Splatoon van Nintendo kunnen noemen. Heeft dan nog niet de cod player base, maar is wel een instant hit

0

Aanbevolen voor jou