'Metal Gear-, Silent Hill- en Castlevania-games in de maak bij Konami'

'Metal Gear-, Silent Hill- en Castlevania-games in de maak bij Konami'

Konami zou van plan zijn franchises als Metal Gear, Castlevania en Silent Hill nieuw leven in te blazen.

Dat hebben anonieme bronnen aan VGC gemeld. Allereerst zou er een nieuwe Castlevania-game uitkomen, die de serie opnieuw uit zou vinden zonder de kern van de reeks uit het oog te verliezen. Het spel zou intern bij Konami in ontwikkeling zijn, al zouden enkele externe studio's helpen.

Ook zou er een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater in de maak zijn bij Virtuous Games, dat eerder Dark Souls en The Outer Worlds naar Switch heeft gebracht. Het project zou nog maar net van start zijn gegaan. Het is voor de release van die remake de bedoeling dat de Metal Gear Solid-games remasters krijgen op moderne platforms.

Tot slot zou Konami aan meerdere Silent Hill-games werken. Diverse externe studio's zouden de ontwikkeling op zich nemen. Eén van de ontwikkelaars zou een bekende Japanse studio zijn.

Volgens VGC gaat Konami bovenstaande plannen volgend jaar op grote beurzen uit de doeken doen. Konami was dit jaar niet op E3 aanwezig omdat de timing niet uit zou komen.

Er gaan al geruime tijd geruchten over nieuwe games in bovengenoemde franchises. Zo gingen er geruchten over een Metal Gear Solid-remake van Bluepoint Games. Dat lijkt inmiddels onwaarschijnlijk: de studio is overgenomen door Sony en werkt aan een compleet nieuw spel. Ook gaan er al meer dan een jaar geruchten over één of meerdere Silent Hill-games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Silent Hill en castlevania prima, maar metal Gear zonder Kojima voelt raar en vooral omdat Kojima vorige keer met metal Gear 5 niet af was of af voelde voor mij.

0

@hulstpower Silent Hill is voor mij alleen prima als het uit de geest komt van Japanse devs. De westerse developers snappen het gewoon niet.

0
test

@gimbal2 mij maakt niet uit wie silent Hill of castlevania maakt, beide series geef ik niks om. Maar medal gear wel en moet door Kojima gemaakt worden.

0
test

Een remaster van Snatcher zou ook leuk zijn...

0

Aanbevolen voor jou