Lars 'Mr Battlefield' Gustavsson vertrekt bij Dice

Lars 'Mr Battlefield' Gustavsson vertrekt bij Dice

Lars Gustavsson, de creative director van de Battlefield-reeks, gaat weg bij ontwikkelaar Dice.

Dat hebben EA en Dice aangekondigd in een blogpost waarin de toekomst van de reeks wordt besproken. Gustavsson was meer dan twintig jaar werkzaam bij de studio en werd intern en door gamers ook wel 'Mr Battlefield' genoemd. Het is niet duidelijk wat hij hierna gaat doen, maar volgens de blogpost "is hij klaar voor een nieuw avontuur".

EA laat weten dat de ontwikkeling van de Battlefield-franchise vanaf nu geleid gaat worden door Vince Zampella - voorheen van Respawn Entertainment - Rebecka Coutaz bij Dice, Christian Grass bij Ripple Effect Studios en Alex Seropian van Industrial Toys. 

Vandaag werd ook bekendgemaakt dat een nieuwe EA-studio in Seattle die aan een Battlefield-campagne gaat werken Ridgeline Games heet. Die studio wordt geleid door Marcus Lehto, de medebedenker van Halo.

Volgens EA moeten de bovenstaande studio's samenwerken om "een verbonden Battlefield-universum te creëren" en "de potentie van de reeks te ontgrendelen om een van d ebeste first-person shooterfranchises ter wereld te worden".

Battlefield

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Dus de mensen van CoD en Halo moeten Battlefield gaan redden, ben benieuwd want het is niet zo dat het onder het eigen team zo goed ging

0
test

@loki82 Dat 'eigen team' is natuurlijk ook al een poosje niet meer wat het geweest was. Gustavsson was nog een soort uitzondering in de leegloop van DICE. In de afgelopen vijf jaar zijn veel Battlefield-ontwikkelaars vertrokken naar o.a. Midwinter, The Outsiders en (volgens mij de grootste exodus) Embark.

0

Aanbevolen voor jou