Hoogtepunten: Digitaal Gamescom

Hoogtepunten: Digitaal Gamescom

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Ghost of Tsushima Director’s Cut moet het vooral hebben van Iki Island

Door een combinatie van factoren is 2021 een relatief rustig jaar met weinig grote releases, maar dat gat wordt ruimschoots opgevuld met heruitgaves en next-gen updates. Zo ook Ghost of Tsushima, dat nu als Director’s Cut verschijnt voor PlayStation 4 én PlayStation 5.

Lees verder

 

Cyberpunk 2077-multiplayer mogelijk toch in ontwikkeling

Modders hebben in de code van de meest recente Cyberpunk 2077-patch vermeldingen van een multiplayermodus gevonden.

Tyler McVicker meldt in een video dat modders in patch 1.3 termen als 'MultiplayerScanDirectory' en 'MultiplayerGymsDirectory' hebben gevonden. Ook stonden er folders bij die refereren naar 'multi' en 'test'. Dit zou mogelijk suggereren dat de ontwikkelaar intern een multiplayermodus test.

Lees verder

Cyberpunk 2077

Dying Light 2 uitgebreid getoond tijdens Xbox-presentatie

Tijdens Microsofts Xbox Gamescom-presentatie werden nieuwe gameplaybeelden van Dying Light 2: Stay Human getoond.

In de beelden is te zien hoe spelers door de stad in het spel rennen en klimmen - vergelijkbaar met het eerste deel. Diverse personages werden getoond, alsmede de parkour-moves van het hoofdpersonage.

Lees verder

 

Nieuwe gameplay van Forza Horizon 5 getoond

Tijdens de Xbox Gamescom-livestream werd zo'n acht minuten aan nieuwe gameplay van Forza Horizon 5 getoond.

Aan het begin van de gameplaybeelden was te zien hoe een 2021 Ford Bronco Badlands uit een vliegtuig werd gedropt en vervolgens met een parachute in de spelwereld terecht kwam. Er werd onder andere geracet over een actieve vulkaan. 

Lees verder

Forza Horizon 5

Stalingrad uitgebreid getoond in gameplay Call of Duty: Vanguard

Tijdens de Gamescom Opening Night Live-show werd een uitgebreide gameplaytrailer getoond van het aankomende Call of Duty: Vanguard.

In de gameplayvideo die in-engine is opgenomen staat het personage Polina centraal, die wordt gespeeld door Laura Bailey. In de gameplay is te zien hoe Polina, toen nog een zuster, in Stalingrad is tijdens de invasie van de Nazi's.

Lees verder

Call of Duty: Vanguard

Saints Row is een broodnodige reboot

Tijdens Gamescom Opening Night Live werd Saints Row onthuld, een reboot van de openwereldreeks met een compleet nieuw verhaal, nieuwe personages en een nieuwe spelwereld. Een op voorhand bijgewoonde presentatie over het aankomende spel bevatte weinig echte verrassingen, maar de game brengt de reeks ogenschijnlijk wel terug naar het semirealisme van de eerste delen. Een verstandige keuze.

De Saints Row-reeks werd immers met elk nieuw deel steeds gekker. Uiteindelijk nam je het als leider van de in paarse kledij uitgedoste bende op tegen buitenaardse wezens, werd je de president van de Verenigde Staten en bezocht je zelfs de hel. Hoe ga je in vredesnaam vanaf daar verder?

Lees verder

Saints Row

Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari 2022 

Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari voor PlayStation 5 en PlayStation 4.

Dat onthult regisseur Matthijs de Jonge in een korte video over de game. In de update benadrukt hij dat de coronapandemie impact had op het ontwikkelteam en de game daarom is uitgesteld naar volgend jaar.

Lees verder 

Horizon Forbidden West

Wordt Riders Republic de beste extreme sports-game? - Gameplay Update

Riders Republic was de afgelopen paar dagen speelbaar in een gesloten bèta en is nu voor iedereen speelbaar in een open bèta. Cody en Lucas praten je helemaal bij over de sportgame in de nieuwe Gameplay Update!

De nieuwe Ubisoft-game Riders Republic biedt een grote open wereld en heel veel verschillende manieren om die wereld te ontdekken. Skiën, fietsen, snowboarden, wingsuiten en de andere activiteiten zijn misschien wel zo goed uitgewerkt dat dit de beste extreme sports-game ooit gaat worden.

Lees verder

Riders Republic

Gamescom 2021: Vijf opvallende games van Nederlandse bodem

Voor de tweede keer wordt de grootste Europese gamesbeurs, Gamescom, digitaal georganiseerd. Soms worden er nieuwe games aangekondigd, maar het evenement wordt vooral benut voor reeds aangekondigde spellen. Dat geldt ook voor de Nederlandse delegatie, aanwezig met 29 projecten. Gamer.nl licht vijf opvallende games uit.

Voor de twaalfde keer op rij zet de Dutch Games Association (DGA) het Holland Paviljoen op. De DGA is een handelsvereniging voor de game-industrie in Nederland, die als representatie voor het buitenland dient. Tijdens beurzen kan de vereniging ontwikkelaars, uitgevers en andere interessante partijen samenbrengen, maar de DGA pronkt daarnaast graag met het aanwas videogames uit Nederland. Dit jaar is dat niet anders; zo produceerde de organisatie een korte overzichtsvideo.

Lees verder

 

Chinese actie-rpg Black Myth: Wukong getoond

De in China ontwikkelde actie-rpg Black Myth: Wuking wordt uitgebreid getoond in een gameplayvideo van twaalf minuten.

De gameplay is in real-time in Unreal Engine 5 opgenomen. Het spel wordt ontwikkeld door Game Science en moet op een nog onbekende datum uitkomen op pc en "alle mainstream consoles".

Lees verder

Watch on YouTube

Halo Infinite komt op 8 december uit 

Halo Infinite verschijnt op 8 december, zo werd vanavond tijdens de Gamescom Opening Night Live-show aangekondigd.

Eerder vandaag lekte de releasedatum al uit. Het gaat hierbij om zowel de singleplayercampagne als de multiplayermodus, die free to play wordt. De co-op-modus en Forge verschijnen pas na release, zo heeft ontwikkelaar 343 Industries eerder al aangekondigd.

Lees verder

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is het ook mogelijk om dit weekoverzicht als een nieuwsbrief per e-mail te ontvangen? Of is er nog zoiets als een GNL-nieuwsbrief?

0

Aanbevolen voor jou