Energiebesparende opties voor Xbox-consoles beschikbaar

Energiebesparende opties voor Xbox-consoles beschikbaar

Microsoft brengt vandaag een update uit voor Xbox-consoles waarmee diverse energiebesparende opties beschikbaar zijn.

De update kwam vorige maand al beschikbaar voor Xbox Insiders, maar komt nu naar alle Xbox-eigenaren toe. Na de update wordt de console automatisch in de energiebesparende modus geplaatst wanneer deze uitgezet wordt. Dit kan er voor zorgen dat de console tot wel twintig keer minder energie opmaakt in vergelijking met de gebruikelijke slaapmodus. Via deze 'Shutdown'-modus kan de console echter niet van een afstand worden aangezet - daarvoor kan men in het menu handmatig de andere modus inschakelen.

Verder probeert de console automatische updates uit te voeren op momenten dat er zoveel mogelijk duurzame energie via het stroomnet beschikbaar is, afhankelijk van de thuissituatie van de gebruiker. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan de consument ook geld besparen. De console moet wel aan het internet verbonden zijn en er moet regionale data beschikbaar zijn.

Tot slot kan men via de update er ook voor kiezen om bepaalde art van een game op het thuisscherm te verbergen. Men kan in plaats van de art van een game er voor kiezen om een bepaalde kleur weer te geven. Meer details zijn op Xbox Wire te lezen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het weinig uitbrengen komt de energiebesparing wel ten goede haha

0

@TripleR40 Trolololol

0

Aanbevolen voor jou