De gamereleases van april

De gamereleases van april

Met Star Wars Jedi: Survivor en Dead Island 2

Dit gamejaar begint in april nog meer op stoom te komen dankzij de releases van de langverwachte spellen Star Wars Jedi: Survivor en Dead Island 2. Ook Minecraft-fans hebben deze maand iets om naar uit te kijken, terwijl PlayStation 5-eigenaren kunnen gaan genieten van een uitbreiding op het geprezen Horizon Forbidden West.

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

 

Minecraft Legends

18 april – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc

De razend populaire Minecraft-franchise wordt de laatste jaren uitgebreid met meerdere spin-offs, zoals Minecraft Dungeons en Minecraft Earth. Deze maand komt daar Minecraft Legends bij, een actie-strategiegame van Mojang Studios en Blackbird Interactive. In deze game krijgt de speler de taak om de Overworld te redden, die overlopen is door piglins die alles op hun pad verwoesten. Onderweg ontdekt de speler talloze gevarieerde omgevingen herkenbaar uit de Minecraft-wereld, rijp om geplukt te worden van alle aanwezige grondstoffen. Minecraft Legends heeft ook een multiplayermodus, waarin spelers de handen ineen slaan om hun nederzettingen te verdedigen, of juist om vijandelijke spelers in hun vertrouwde omgeving aan te vallen.

Minecraft Legends staat vanaf release op Game Pass voor Xbox en pc.

Koop Minecraft Legends op Game Mania voor Nintendo Switch.

Minecraft Legends

Horizon Forbidden West: Burning Shores

19 april – PlayStation 5

Horizon Forbidden West: Burning Shores is de eerste en mogelijk ook enige uitbreiding van het succesvolle spel gemaakt door de Nederlandse studio Guerrilla Games. In deze uitbreiding trekt Aloy verder de post-apocalyptische wereld in, door in het met lava overspoelde Los Angeles – inmiddels bekend als de Burning Shores - een nieuwe bedreiging te bevechten. Het verhaal gaat direct verder na Horizon Forbidden West, dus het is wel aan te raden dat je Forbidden West hebt uitgespeeld. Na een belletje via haar focus reist Aloy af naar een nieuw verhaal, met nieuwe personages en nieuwe machines. Let wel op: waar Forbidden West op zowel PlayStation 5 als PlayStation 4 uitkwam, komt deze uitbreiding alleen naar PS5. Dat moet de dlc op grafisch vlak hopelijk nog indrukwekkender maken dan de hoofdgame.

Horizon Forbidden West: Burning Shores kost 19,99 euro. Wie de game vooruitbestelt, ontvangt een gratis Blacktide-outfit en een Blacktide Sharpshot-boog.

Horizon Forbidden West Burning Shores

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

21 april – Nintendo Switch

Het heeft even geduurd voordat we met Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp aan de slag mochten gaan. De remake van de twee zeer geliefde Game Boy Advance-games zou oorspronkelijk op 3 december 2021 verschijnen, maar werd uitgesteld naar 8 april 2022 omdat het spel nog niet af was. Toen brak de oorlog in Oekraïne uit en werd het spel voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een jaar later lijkt Nintendo de timing juist te vinden om de game uit te brengen. Advance Wars vertelt het verhaal van twee buurlanden, Orange Star en Blue Moon, die in conflict met elkaar zijn. Het is aan de speler de taak om via tactische gameplay de map te veroveren tegen een door de computer bestuurde vijand, of online tegen andere spelers. Online kan het spel met tot wel vier spelers gespeeld worden, hoewel lokale co-op ook een mogelijkheid is. Daarbij kan men zelf eigen maps creëren en die online delen, waardoor het spel schier oneindig speelbaar is.

Koop Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp op Game Mania voor Nintendo Switch.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Dead Island 2

21 april – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Na jaren in ontwikkeling te zijn geweest komt Dead Island 2 deze maand eindelijk uit. Dit vervolg op de uit 2011 verschenen actiegame werd in 2014 al aangekondigd, maar wisselde sindsdien maar liefst drie keer van ontwikkelaar. Sinds 2019 werkt ontwikkelaar Dambuster Studios van uitgever Deep Silver aan het spel. Dead Island 2 is een actie-rpg die enkele maanden na de gebeurtenissen uit Dead Island: Riptide plaatsvindt. De game speelt zich gek genoeg niet af op een eiland, maar in Los Angeles. De stad is vanwege een heftigere variant van de al eerder begonnen zombie-uitbraak aan haar lot overgelaten en afgesloten, waardoor het als een soort van eiland gezien kan worden. Dead Island 2 kent zes speelbare personages en brengt dankzij een groot aantal verschillende wapens unieke combatopties met zich mee.

Koop Dead Island 2 op Game Mania voor PlayStation 5, PlayStation 4 en Xbox Series X.

DeadIsland22

Star Wars Jedi: Survivor

28 april – PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

Het verhaal van de voormalig Padawan Cal Kestis zet zich voort in Star Wars Jedi: Survivor, het directe vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. De game begint vijf jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel en volgt de steeds wanhopiger wordende strijd tegen de toenemende duisternis in het universum. De macht van de Empire breidt zich uit, en het is niet langer duidelijk of Cal het kwaad wel een halt kan toeroepen. Zoals het hoort in een vervolg, pakt Survivor het grootser aan dan ooit tevoren, door nieuwe Force-mogelijkheden en lightsaber-technieken toe te voegen. Reken ook maar op nieuwe planeten om te verkennen, nieuwe vijanden om te verslaan en nieuwe personages om bondgenootschappen mee te vormen. Bekende gezichten keren uiteraard ook terug naar Star Wars Jedi: Survivor, zoals Cal Kestis’ trouwe metalen hulpje BD-1.

Koop Star Wars Jedi: Survivor op Game Mania voor PlayStation 5 en Xbox Series X.

 

Overige releases

  • Creed Rise to Glory: Championship Edition (PS VR2) - 4 april

  • GrimGrimoire OnceMore (PS5, PS4 en Switch) - 4 april

  • Meet Your Maker (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc) - 4 april

  • Moviehouse (pc) - 5 april

  • Batora: Lost Haven (Switch) - 6 april

  • Curse of the Sea Rats (PS4, Xbox One, Switch en pc) - 6 april

  • Ravenswatch (pc) - 6 april

  • Ghostwire: Tokyo (Series X en S) - 12 april

  • Murderous Muses (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One en pc) - 12 april

  • Beyond the Long Night (pc) - 13 april

  • Hunt the Night (pc) - 13 april

  • Total War: Warhammer 3: Forge Of The Chaos Dwarfs (pc) - 13 april

  • Voodolls (pc) - 13 april

  • Disney Speedstorm (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 18 april

  • God of Rock (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 18 april

  • Puzzle Quest 3 (PS5, PS4, Series X en S en Xbox One) - 18 april

  • Stray Blade (PS5, Series X en S en pc) - 20 april

  • Tin Hearts (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 20 april

  • Mia and the Dragon Princess (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 21 april

  • Afterimage (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 25 april

  • Strayed Lights (PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc) - 25 april

  • Trinity Trigger (pc) - 25 april

  • Desta: The Memories Between (pc) – 26 april

  • The Last Case of Benedict Fox (Series X en S en pc) - 27 april

  • Monster Hunter Rise: Sunbreak (PS5, PS4, Series X en S en Xbox One) - 28 april

  • Nuclear Blaze (PS4, Xbox One en Switch) - 28 april

  • Welcome to Goodland (pc) - 28 april

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 Denk dat ze hier wel rekening mee hebben gehouden gezien heel veel mensen NG+ hebben doorlopen voor de game

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 Ik denk het wel, mits je de game ooit hebt uitgespeeld. Maar voor de zekerheid wellicht ff de reviews af wachten, of op de subreddit van de game vragen net na release, zullen vast mensen zijn met dezelfde vraag daar.

0

@Snoop213 bij de vorige dlc kon je gewoon met een personage met passend level voor de dlc starten.

0

Aanbevolen voor jou