Chipmaker STMicroelectronics: wereldwijd chiptekort duurt tot 2023

Chipmaker STMicroelectronics: wereldwijd chiptekort duurt tot 2023

Volgens STMicroelectronics-CEO Jean-Marc Chery duurt het wereldwijde chiptekort tot 2023.

"De situatie zal geleidelijk verbeteren in 2022, en uiteindelijk wordt alles weer normaal", zegt Chery in een interview met Reuters. "Maar niet voor de eerste helft van 2023."


Met 'normaal' bedoelt Chery een gebruikelijke chipvoorraad, en maximaal drie maanden wachttijd om componenten aan te vullen. Momenteel kan de Frans-Italiaanse chipmaker slechts voldoen aan 70 procent van de vraag. Volgens Chery moet dat dit jaar groeien naar 85 tot 90 procent.

STMicroelectronics fabriceert in tegenstelling tot veel chipmakers eigen halfgeleiders, belangrijke onderdelen in tal van chips. Het bedrijf fabriceert onderdelen in Europa en Azië, en het moedermaatschappij bevindt zich in Nederland. 

Momenteel kampen veel grote fabrikanten met een tekort aan chips wegens de coronapandemie, waaronder AMD, Intel, Sony en Microsoft. Eerder gaven bedrijven als Intel, IBM en TSMC aan ook te verwachten dat het tekort tot 2023 duurt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Maker halfgeleiders voorzichtig doet voorspelling". Change subtitle you must. Much to learn you still have, Master Obi-Wan.

0
test

@tyberium Ja, je wordt niet voor niets gamejournalist. Bij een krant kan je dat echt niet maken.

0
test

@oropher Ik zie in verschillende digitale kranten en nieuwssites ook regelmatig taalfouten in titels en artikelen. Zolang het maar begrijpelijk is wat mij betreft

0

Elke maand lees ik een artikel waarbij de tijdsduur van de voorspelde tekorten 3 maanden opschuift. Geen goed teken.

0

Aanbevolen voor jou