Bungie kondigt harder optreden tegen Destiny 2-cheaters aan

Bungie kondigt harder optreden tegen Destiny 2-cheaters aan

Randapparatuur is uit den boze

Bungie gaat harder optreden tegen valsspelers in Destiny 2.

Dat meldt het bedrijf in een wekelijks bericht aan de community. De ontwikkelaar heeft het gemunt op spelers die randapparatuur gebruiken om voordelen te krijgen ten opzichte van andere spelers. 

Die apparaten gebruiken scripts om de game-client voor de gek te houden en op die manier bijvoorbeeld meer hulp bij het richten te verkrijgen. “We noemen deze apparaten en diensten niet bij naam, omdat we ze simpelweg niet meer aandacht willen geven dan nodig is”, schrijft Bungie. “In plaats daarvan ligt onze focus op de impact van het gebruik van dergelijke apparaten op een pvp-omgeving."

Bungie benadrukt daarbij dat externe apparatuur zoals programmeerbare controllers en toetsenbord- en muisadapters wel gebruikt mogen worden, mits ze de ervaring bieden die de ontwikkelaars voor ogen hebben. “We zullen echter actie ondernemen wanneer spelers deze hulpmiddelen misbruiken om vals te spelen.”

Bungie strijdt al langer fel tegen valsspelers. In 2021 spande het bedrijf een rechtszaak aan tegen een verkoopsite en moederbedrijf Phoenix Digital vanwege auteursrechtschending. Het bedrijf claimde dat Phoenix Digital cheatprogramma's voor Destiny 2 verkocht die deels gebruikmaakten van code uit de game. Cheatverkoper AimJunkies moest uiteindelijk meer dan 4,3 miljoen dollar schadevergoeding betalen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou