Assassin's Creed Valhalla wint Grammy voor beste gamesoundtrack

Assassin's Creed Valhalla wint Grammy voor beste gamesoundtrack

Assassin's Creed Valhalla-uitbreiding Dawn of Ragnarok heeft dit weekend een Grammy gewonnen voor de beste gamesoundtrack.

Daarmee versloeg de game de andere kanshebbers - Call of Duty: Vanguard, Marvel's Guardians of the Galaxy, Old World en Aliens: Fireteam Elite. De prijs ging specifiek naar Stephanie Economou, die de soundtrack van Dawn of Ragnarok componeerde.

Het is voor het eerst dat er een Grammy wordt uitgedeeld in de categorie 'beste soundtrack voor videogames en andere interactieve media'. Het is echter niet voor het eerst dat muziek uit een game een Grammy wint. 

In 2011 won het nummer Baba Yetu, het openingsnummer uit Civilization 4 gecomponeerd door Christopher Tin, al een Grammy in de categorie 'beste instrumentaal nummer met zang'. In 2012 was Journey's soundtrack genomineerd voor beste soundtrack in visuele media en vorig jaar won 8-Bit Big Band een Grammy voor beste arrangement, instrumentaal of a capella, voor hun cover van Meta Knight's Revenge uit Kirby Superstar.

Hieronder is te zien hoe Economou de prijs in ontvangst neemt. Daaronder is ook een video te zien van hoe de winnaar werd uitgeroepen, waarbij de presentator moeite had met het uitspreken van de naam van de game.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Assassins .....creed.... valahha of wat zegt hij? hahaha

0
test

@Aerofox81 waarschijnlijk was het Assasins Creed Valahahahahhaha (en dan in zijn gedachte , hoe kan deze game nu die prijs winnen Waardoor hij zijn lach niet kon houden). Maar ff serieus dit is wel echt een fout. Ik snap dat niet iedereen Valhalla kan uitspreken maar van iemand die de aankondiging doet ga ik vanuit dat die de namen van de genomineerden toch wel heeft geoefend.

0

Aanbevolen voor jou