Alleen de host boekt verhaalprogressie in Redfall

Alleen de host boekt verhaalprogressie in Redfall

Wanneer de aankomende Arkane-game Redfall met meerdere spelers wordt doorlopen, boekt alleen de host van het spel progressie in het verhaal.

Dat heeft creative director Harvey Smith bevestigd in een

Watch on YouTube

. Hoewel Redfall ook helemaal alleen doorlopen kan worden, kan het spel ook me drie andere mensen doorlopen worden. De geboekte progressie in missies geldt alleen voor de persoon die het potje hoost. Geboekte progressie in bestuurde personages wordt echter wel voor alle spelers bewaard.

"Degenene die de sessie start, neemt de progressie van het verhaal mee, andere spelers niet. De progressie van de personages, wapens die je vindt, de levels die je stijgt, enzovoorts, wordt wel door iedereen meegenomen. Als het gaat om welke missie je hebt vrijgespeeld, telt alleen de progressie van de host." 

Arkane zou in eerste instantie hebben overwogen een optie in te bouwen voor spelers om missies die in multiplayerpotjes van andere hosts zijn uitgespeeld over te slaan, maar besloot daar toch van af te zien - dat zou het verhaal te verwarrend maken.

Redfall werd vorig jaar tijdens de E3-presentatie van Xbox onthuld en afgelopen zondag uitgebreid getoond - de gameplaytrailer is hieronder nog eens te zien. Het spel speelt zich af in een gelijknamig dorp op een eiland, dat is bezet door vampiers die de zon blokkeren. In de game kiezen spelers een personage om samen met anderen spelers of alleen de wezens uit te schakelen.

De game wordt ontwikkeld door Arkane, de makers van games als Dishonored en Deathloop. Redfall had eigenlijk dit jaar moeten verschijnen, maar werd samen met Starfield uitgesteld naar 2023. Een precieze releasedatum is er nog niet. De game komt naar Xbox-consoles, pc en Game Pass.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou