Activision schikt in rechtszaak over controversiële 'esportsbelasting'

Activision schikt in rechtszaak over controversiële 'esportsbelasting'

De 'Competitive Balance Tax' is nooit in werking gesteld

Activision Blizzard heeft geschikt in een rechtszaak rondom een controversiële 'esportsbelasting' die het voorheen wilde invoeren.

Activision Blizzard had voorheen plannen om esportsteams die Call of Duty en Overwatch speelden belasting af te laten dragen aan het bedrijf wanneer men over een bepaalde grens ging qua verdiensten. Het bedrijf noemde dit 'Competitive Balance Tax'.

De Amerikaanse justitie klaagde Activision Blizzard vervolgens aan. Volgens hen "opereerde dit effectief als loonstop. Het straft teams af die bepaalde esportsspelers betalen en zorgde voor een limiet aan spelerscompensatie binnen toernooien."

Activision liet weten dat het bovenstaande plannen in 2021 al had laten varen en dat ze nooit in werking zijn gesteld. Het bedrijf is wel van mening dat diens plannen "wettelijk toegestaan" waren, en "geen negatieve impact op de salarissen van spelers zouden hebben".

De zaak is daarmee afgedaan, zo valt op Reuters te lezen, en de Amerikaanse justitie heeft het bedrijf gevraagd nooit een vorm van loonstop in te voeren bij esportsspelers of -teams.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jesus, kon dit bedrijf nog lager zinken?

0
test

@ali3n8tor Inderdaad goed dat dit word aangepakt, maar dit is in de Amerikaanse spot niet eens zo uniek hoor. Bij de andere sporten zijn de spelersvakbonden er alleen mee akkoord gegaan, hier niet.

0

Aanbevolen voor jou