Voormalige HR-manager klaagt Bungie aan

Voormalige HR-manager klaagt Bungie aan

Ze claimt onrechtmatig te zijn ontslagen

Ingrid Alm, de voormalige HR-manager bij Bungie, klaagt de ontwikkelaar aan.

Dat meldt IGN. Ze claimt dat ze onterecht werd ontslagen bij Bungie. Ze begon in mei 2022 als HR-manager bij de Destiny-ontwikkelaar en werd een paar maanden daarna gevraagd om een onderzoek te starten naar de prestaties van een werknemer die in de documenten van de rechtszaak 'James Smith' wordt genoemd. Mogelijk gaat het om een pseudoniem.

Alm claimt dat Smith de enige werknemer met een donkere huidskleur in een team bestaande uit vijftig mensen was. Hij zou het gevoel hebben gehad dat hij door zijn huidskleur nadelig behandeld werd door zijn manager. Alm zou dit bij de manager in kwestie hebben voorgelegd en zou diversiteitstraining hebben voorgesteld, maar dit werd in de wind geslagen en er werd zelfs boos op gereageerd. Bungie zou hebben geadviseerd Smith te ontslaan, waar Alm het gezien Smiths ervaringen niet mee eens was.

Alm probeerde vervolgens advies te winnen bij Courtney Benjamin, een werknemer van Bungie die specifiek inclusiviteit binnen het bedrijf overziet. Zij zou hebben geadviseerd dat Smith alleen een geschreven waarschuwing moest ontvangen. Volgens Alm werd haar manager vervolgens erg boos dat ze contact op had genomen met Benjamin, en untving ze zelf een geschreven waarschuwing.

Later die maand zou Alm tijdens een beoordelingsgesprek hebben vernomen dat ze haar prestaties op de werkvloer moest verbeteren en werd ze geadviseerd ander werk te zoeken. Kort daarna werd de toegang tot haar e-mail ontnomen en werd ze verteld dat haar vertrek werd geaccepteerd, ook al had ze niet aangegeven ontslag te willen nemen.

Volgens IGN ontkent Bungie bovenstaande beschrijving van wat er zou zijn voorgevallen, al gaf het bedrijf verder geen context over wat er dan wel precies is gebeurd. Nog voordat Alm werd aangenomen plaatste IGN al een reportage over de schijnbaar giftige werkcultuur bij Bungie, waaronder discriminatie op basis van huidskleur en geslacht. De ontwikkelaar werd begin vorig jaar overgenomen door Sony PlayStation.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Als dit ook maar enigszins waar is dan zit het daar goed mis. Ben benieuwd wat er uit de rechtszaak komt

[Reactie gewijzigd door op 7 oktober 2023 - 12:08]

0
test

Damn Bungie is echt achteruit gegaan.

0

Aanbevolen voor jou