Verticale plaatsing PlayStation5 toch niet schadelijk

Verticale plaatsing PlayStation5 toch niet schadelijk

Het is toch niet schadelijk om de PlayStation 5 in een verticale houding te plaatsen.

Kortgeleden waarschuwden technici voor mogelijke schade aan de PlayStation 5 bij het rechtop neerzetten van de console. De reden hiervoor zou zijn dat de 'seal' tussen de koeling en de apu-chip kan barsten waardoor er vloeibaar metaal in de console kan lekken. Nu blijkt dat de bevindingen op een misverstand berusten en dat het seal echt niet zomaar kan breken.

Het nieuws was in eerste instantie afkomstig van de website Wololo.net, maar dezelfde website heeft nu aangegeven dat het bepaalde resultaten verkeerd geïnterpreteerd hebben uit een YouTube-video van

Watch on YouTube

, en dat het gevaar niet bewezen kan worden.

Sony heeft echter nog geen officiële uitspraken gedaan over het probleem. De console kan officieel in ieder geval zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden - de bijgeleverde standaard is voor beide opties geschikt. 

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De console staat ongeopend toch ook verticaal!? Dan zou je het allang gehoord hebben als dit daadwerkelijk een probleem was.

0

@Jai Als ie ongeopend is wordt ie niet warm dus dan gebeurt er niet zoveel. Het ging er volgens mij juist om dat als ie warm werd dat na langdurig gebruik vloeibare metalen zouden gaan lekken.

0

Aanbevolen voor jou