Tweede seizoen van The Last of Us zou uit zeven afleveringen bestaan

Tweede seizoen van The Last of Us zou uit zeven afleveringen bestaan

Aldus entertainmentjournalist Daniel Richtman

Het tweede seizoen van HBO-serie The Last of Us zou zeven afleveringen bevatten.

Dat claimt entertainmentjournalist Daniel Richtman in een artikel via zijn Patreon. Het gaat om betaalde content, maar verschillende andere X-accounts hebben inmiddels het nieuws verspreid.

Officieel is nog niet duidelijk hoeveel afleveringen het tweede seizoen van The Last of Us krijgt, maar indien het om zeven afleveringen gaat, zijn dat er twee minder dan het eerste seizoen. Het eerste seizoen had oorspronkelijk uit tien afleveringen moeten bestaan, maar de eerste twee episodes werden gecombineerd tot één aflevering.

De showrunners van de The Last of Us-serie hebben eerder al bevestigd dat het verhaal van The Last of Us: Part 2 over meerdere seizoenen verspreid wordt. Hoeveel seizoenen is niet bekend. Het is ook niet duidelijk of de serie dezelfde structuur als de game aanhoudt, of dat er een andere verhalende structuur wordt gehanteerd.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Catherine O'Hara een rol heeft in het tweede seizoen. Het is niet bekend welke rol zij speelt, maar maar fans speculeren dat het om een inwoner van Jackson of de Seraphite-profeet gaat. De afgelopen weken werden ook diverse nieuwe castleden voor het tweede seizoen bekendgemaakt. Zo speelt Kaitlyn Dever de rol van Abby, kruipt Young Mazino in de huid van Jesse en zal Isabela Merced de rol van Dina vertolken. Ook werden een aantal regisseurs bekendgemaakt. Eerder bevestigde HBO dat het tweede seizoen in 2025 wordt uitgezonden. De opnames zijn inmiddels van start.

Dit weekend bleek dat Neil Druckmann van Naughty Dog een 'concept' heeft voor een derde The Last of Us-game.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vast een gevolg van de schrijversstakingen. De vorige keer bestonden series ook ineens uit kortere seizoenen. Hoeft niet slecht te zijn, ben benieuwd. Seizoen 1 was ongekend goed.

[Reactie gewijzigd door Sokpop op 4 februari 2024 - 13:27]

0
test

Dat kan, maar zoals in het artikel aangegeven was al bekend dat Part II over twee seizoenen zal worden verspreid. Daarnaast hoeft zeven afleveringen niet eens zoveel te zeggen over hoeveelheid speeltijd. Als ze iedere aflevering 70 minuten maken, zal het uiteindelijk meer zijn dan 8 afleveringen van 60 minuten. Overigens verwacht ik zelf dat seizoen 2 alle flashbacks zal tonen en zal eindigen met díe scène uit de game. Zo hoeft hij ook niet langer een rol te spelen in seizoen 3.

0
test

Wat jij bedoelt met die scène gaat verlopig nog niet komen, dacht dat ze daar al een keer over gecommuniceerd hadden de makers van de serie dat kan nog wel tijdje duren als het uberhoud gaat gebeuren.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 4 februari 2024 - 18:10]

0
test

Enige wat ik heb meegekregen is dat hun idee is om seizoen 2 en 3 te gebruiken als adaptatie voor deel 2. Dan lijkt het mij logisch als S2 met name zal gaan over flashbacks. Manzin heeft aangegeven zelf vijf seizoenen te willen maken, met het idee dat er een deel 3 zou komen binnen de games rond de periode dat seizoen 3 uit zou komen van de serie. Ongeveer 2027 á 2028 dus... Laat staan dat ik verwacht dat ze die scène niet zullen doen, omdat het de trigger is voor de rest van het verhaal van deel 2.

[Reactie gewijzigd door Larafin op 4 februari 2024 - 18:38]

0
test

Men moet niet vergeten dat Craig Mazin al eerder heeft gezegd dat de 2e game uit meerdere seizoenen zal gaan bestaan. Part II is ongeveer 60% langer dan Part I, dus twee seizoenen van ieder 7 of 8 afleveringen zou niet heel gek zijn.

0

Aanbevolen voor jou