Tencent koopt meerderheidsbelang in Dying Light-ontwikkelaar

Tencent koopt meerderheidsbelang in Dying Light-ontwikkelaar

Ontwikkelaar blijft eigenaar van diens IP's

De Chinese techgigant Tencent is van plan een meerderheidsbelang in Techland, de ontwikkelaar van de Dying Light-games, te kopen.

Dat heeft Techland gisteren aangekondigd via een blog op diens website. Oprichter Paweł Marchewka meldde daarin dat dit er voor gaat zorgen dat Techland diens visie voor hun games kan blijven uitvoeren.

Marchewka benadrukt dat Techland na de overname eigenaar blijft van diens IP's en volledige creative vrijheid blijft behouden. Ook Marchewka zelf blijft CEO van het bedrijf.

Techland werd in 1991 opgericht in Polen en heeft inmiddels een groot aantal games geleverd. De bekendste spellen van de ontwikkelaar zijn de Dying Light-games, maar de ontwikkelaar heeft ook de eerste Dead Island gemaakt.

Tencent heeft de afgelopen jaren diverse gamebedrijven gekocht of er geld in geïnvesteerd, waaronder FromSoftware, Sumo Digital, Remedy, Epic Games, Ubisoft, Dontnod, Ubisoft, PlatinumGames, Riot Games, Turtle Rock Studios en Funcom. Een dochteronderneming van het bedrijf nam onlangs nog Destruction AllStars-ontwikkelaar Lucid Games over.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

1

Aanbevolen voor jou