Star Wars Jedi: Survivor wint Grammy voor beste gamesoundtrack

Star Wars Jedi: Survivor wint Grammy voor beste gamesoundtrack

Sinds vorig jaar is er een categorie voor gamesoundtracks

Star Wars Jedi: Survivor heeft afgelopen weekend een Grammy in de wacht gespeeld voor beste soundtrack in een videogame en andere interactieve media.

Componisten Stephen Barton en Gordy Haab wonnen de award voor hun soundtrack. De game versloeg andere genomineerden zoals God of War Ragnarök, Hogwarts Legacy, Call of Duty: Modern Warfare 2 en Stray Gods: The Roleplaying Musical.

Het is het tweede jaar dat de muziekawardshow Grammy Awards een categorie heeft voor gamemuziek. Vorig jaar won Assassin's Creed Valhalla de award. Toch was dat niet voor het eerst dat er een Grammy werd uitgedeeld aan een game. In 2011 won het nummer Baba Yetu, het openingsnummer uit Civilization 4 gecomponeerd door Christopher Tin, al een Grammy in de categorie 'beste instrumentaal nummer met zang'. In 2012 was Journey's soundtrack genomineerd voor beste soundtrack in visuele media en in 2022 won 8-Bit Big Band een Grammy voor beste arrangement, instrumentaal of a capella, voor hun cover van Meta Knight's Revenge uit Kirby Superstar.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Offtopic maar bij mij werkt de mobiele site niet meer, krijg een 400 error. Op PC werkt de site wel gewoon. Was laatst ook al.

[Reactie gewijzigd door Zut op 5 februari 2024 - 12:03]

1
test

Krijg op de ipad(safari) ook een blanco scherm als ik inlog (met Bitdefender bescherming)

0
test

Kunnen alleen Amerikaanse titels worden genomineerd? Feit dat geen enkele nominatie vanuit The Game Awards is overgenomen vind ik best bijzonder... Overigens had God of War: Ragnarok dit (met gemak) mogen winnen van mij... maar goed.

1

Aanbevolen voor jou