Star Wars Jedi-regisseur richt nieuwe studio op

Star Wars Jedi-regisseur richt nieuwe studio op

Maakt third-person action adventure

Stig Asmussen, de regisseur van beide Star Wars Jedi-games, heeft een nieuwe studio opgericht.

De nieuwe studio heet Giant Skull en is gevestigd in LA. Naast Asmussen zijn er veteranen van Epic Games, Rocksteady, Rockstar, Sony Santa Monica en Blizzard bij aangesloten. Een aantal van de medewerkers werkte hiervoor aan Fortnite, en ook heeft Asmussen collega's van Star Wars Jedi meegenomen.

EA maakte vorig jaar bekend dat Asmussen zou vertrekken, ook al had hij eerder nog gezegd dat hij graag een derde deel in de Jedi-reeks zou maken. Nu is dus duidelijk waarom hij vertrok: hij wilde graag een eigen project opstarten.

"Eerlijk gezegd was ik er niet naar op zoek", zegt Asmussen tegen IGN. "Ik was heel blij bij Respawn. Ik hield van het team, de studio, EA was top. Maar ik werd benaderd met een zeer interessante kans. Het bleef in mijn brein steken: "Wauw, hoe zou het zijn om mijn eigen studio te beginnen?"... Het was enorm verleidelijk."

De nieuwe studio is al aan hun eerste game begonnen, al is dat natuurlijk pas in een vroeg stadium. Het wordt in ieder geval een singleplayer. third-person actie-avontuur. Volgens Asmussen is dat waar zijn sterke punten liggen.

Of de game exclusief wordt voor een bepaald platform, of dat er andere samenwerkingen worden aangegaan, is nog niet duidelijk. "We hebben genoeg financiering. Het is genoeg om onze visie te ondersteunen, maar we zullen samenwerkingen met wereldwijde uitgevers verkennen als de tijd rijp is."

Star Wars Jedi-regisseur richt nieuwe studio op-Iwv5pcjGTnu5f5e8vvJkxw

Star Wars Jedi Survivor

Star Wars Jedi Survivor kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou