Sony wees aanbod om Call of Duty-marketingdeal te verlengen af

Sony wees aanbod om Call of Duty-marketingdeal te verlengen af

PlayStation-CEO hoopte 'dat waakhonden hun werk zouden doen'

Sony PlayStation heeft een eerder aanbod van Activision Blizzard om de marketingdeal rondom Call of Duty te verlengen afgewezen.

Dat blijkt uit documenten van de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission omtrent de overname van Activision Blizzard. CharlieIntel plaatste een gedeelte van een document waar dit uit blijkt.

Sony en Activision Blizzard hebben al jaren een marketingdeal, waardoor PlayStation exclusieve marketingrechten rondom de Call of Duty-franchise heeft. Deze deal loopt, zoals al eerder bekend was, in 2024 af. Volgens het document heeft Activision Blizzard-CEO echter aangeboden deze deal te verlengen, maar PlayStation-CEO Jim Ryan ging niet akkoord. Hij zou hebben gezegd "te hopen dat de waakhonden hun werk doen en (de overname) blokkeren".

Ryan zou kort na de aankondiging van de Activision Blizzard-overname door Microsoft mailcontact hebben gehad met zijn oorspronkelijke baas bij PlayStation Europe, die hij als een soort mentor ziet. Hij zou tegen hem hebben geclaimd dat de overname niet bedoeld was om Call of Duty exclusief op Xbox te krijgen. "Ik ben er vrij zeker van dat we Call of Duty nog jaren (op PlayStation) zien."

Deze informatie is opmerkelijk nu blijkt dat de overname van Activision Blizzard waarschijnlijk door kan gaan, al gaat het Amerikaanse FTC nog in hoger beroep en heeft het Britse CMA nog niet diens goedkeuring gegeven. Hoe dan ook is de overname op moment van schrijven nog niet bevestigd, al lijkt het feit dat Activision Blizzard-aandelen in de Verenigde Staten vanaf aankomende maandag niet meer verhandelbaar zijn, te wijzen op de mogelijkheid dat de deal binnenkort plaatsvindt.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een crybaby is die gast eigenlijk toch he. Hoe meer over hem naar buiten komt, des te triester vind ik hem. Nu hebben ze zich uiteindelijk alleen maar zelf ermee door de deal af te wijzen natuurlijk.

-3

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Je bedoeld natuurlijk dat het voor jou weer een gelegenheid is om Sony te verdedigen en mij dit te verwijten? Na zijn gedrag gedurende de rechtzaak mag het inmiddels toch vrij duidelijk zijn dat de beste man zich absoluut niet gedraagd als iemand die in zijn positie staat. @MESSTRANOR dat mag je gerust vinden!

[Reactie gewijzigd door Riyakuya op 14 juli 2023 - 07:13]

-1

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Dat is grappig, ik heb precies hetzelfde met jouw opmerkingen.

-2
test

Oke, fijn dat je dat grappig vind en dat hier met ons wil delen. Dat waardeer ik enorm! Geniet nog van de dag verder.

-3

Je moet toch wat als je als Sony zijnde verder niets toevoegt aan de gaming industrie. Ze zijn veel te bang dat ze hen monopoly positie verliezen. Sony is vooral hardwarefabrikant. Innoveren kennen ze niet. Studios hebben ze net als MS alleen maar opgekocht. Maar ze kunnen geen fatsoenlijke hardware en features maken dus nu zijn ze niet alleen op gebied van games totaal outclassed door Nintendo, al sinds jaar en dag, maar ook nog eens op gebied van hardware en features door MS. Enige wat nog overblijft voor Sony is dat ze een aantal leuke studios hebben opgekocht die wat leuke games maken die je na 1 keer spelen wel gezien hebt. Zonder Naughty Dog hadden ze nagenoeg niets.

0

Deze gebruiker is verwijderd

1
test

Hoe zijn ze precies outclassed qua hardware en features door Microsoft dan? Ik vraag me oprecht af wat je bedoelt want volgens mij zijn de PS5 en de Series X nagenoeg gelijk aan elkaar qua specs. En al was dat zo, dan gaat het nog steeds om de games en daar doet Sony het, naar mijn bescheiden mening, toch echt beter dan Microsoft. Ook als je naar verkopen kijkt doet Sony het volgens mij veel beter dan Microsoft, dus ik snap je relaas eigenlijk niet zo.

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 14 juli 2023 - 06:46]

1
test

Dat men bij Sony niet veel aan innovatie doet ben ik met je eens. Ik denk dat ze daar gewoon de "better safe than sorry" denkwijze hebben. Dat is verder ook prima gezien verandering niet altijd goed hoeft te zijn. In hun games ben ik daar minder fan van. Afgelopen week nogmaals God of War op pc geprobeerd maar, ik kom echt niet door die snorefest heen. Vooral de lineaire wereldopbouw van wat ik tot dusver heb gespeeld is tergend saai. Verder voelt het meer alsof ik een film kijk dan daadwerkelijk een game speel. Gisteren ook eindelijk met Uncharted 4 begonnen op pc. Die gaat nog een stap verder... Vechten door op 1 knop te blijven rammen, quicktime events, vooral veel nutteloos rondlopen en klimmen, en 70 procent van de tijd zit ik gewoon een interactieve Michael Bay film te kijken. Ik denk dat ik hem later nog eens opstart om verder te gaan. Ben een groot fan van de voorgaande delen maar dit begint aardig saai en inspiratieloos. Ook hier weer een lineaire levelopbouw waarbij je niet heel ver van het bedoelde pad kunt afwijken. Ik hoop dan ook dat het beter gaat worden.

0
test

@Riyakuya Die hoop kan je laten varen want dat blijft wel een beetje zo. Is ook inherent aan het soort game. Kan natuurlijk prima dat het je kopje thee niet is, daar is niks mis mee. Dat zijn wel de games waar Sony groot mee is geworden en die door fans en recensenten worden geloofd (getuige ook de respectievelijk 94 en 93 op Metacritic) maar als je geen fan bent van dat soort actiegames dan houdt het natuurlijk op.

0
test

@stiffmeister ik begin meer plezier te hebben in Uncharted 4 nu alleen de game is al 3x in een uur gecrasht. Erg frustrerend. Het blijft echter behoorlijk lineair en vrij voorspelbaar als je voorgaande delen hebt gespeeld. Dingen als buizen die breken als je eraan hangt of stenen die loslaten.. Best cringy dat ze daar nu nog steeds mee komen.

0
test

Beetje sneue reactie. Innovatie op gebied van games is niet alleen op PS5 maar op alle consoles en pc momenteel. Het probleem momenteel is dat het maken van een grote game mometeel teveel geld kost waardoor uitgevers geen risicos meer durven nemen en dus op veilig spelen door bijvoorbeeld het uitgeven van Assassins creed 37 en remakes van remakes. Innovaties zie je nu eigenlijk alleen nog bij indygames helaas. Dat Sony outclassed wordt door Nintendo op gebied van games ben ik ook niet met je eens, beide hebben een heel andere doelgroep en het is maar net waar je voorkeur ligt.

0

microsoft heilig sony bagger boehoehoe

0

ik snap even niet zo goed de nieuwswaarde van dit bericht. Wat is er nu zo bijzonder aan dit bericht, dat Ryan er vanuit ging dat de waakhonden hun werk zouden doen? dat is niet zo gek toch? Ik zie waarschijnlijk iets over het hoofd

0
test

Kijk die massa min aanval van de Playstation fans hier dan eens op je reactie. Gaat helemaal nergens over gezien het gewoon een inhoudelijke reactie en vraag is. Ze gedragen zich net zoals hun voorbeeld Jim Ryan zo te zien.

-1

ach, die minnetjes geef ik niets om. Daarom plus ik consequent iedereen, ongeacht de inhoud of de persoon.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@MESSTRANOR op het moment van schrijven waren dat er meer. Maar fijn om te zien dat je alles zo nauwlettend in de gaten houdt!

0
test

Ik begrijp zijn reactie rond de marketing deal eigenlijk wel voor een deel. Iets waar ik me dan weer veel meer zorgen over maak bij hem, is dat er onder zijn leiderschap een shift naar live service games aan het komen is. Dat was wel degelijk een gat in hun aanbod, maar nu lijken ze dat soort games prioritair te willen maken en minder games te gaan maken die hun fanbase wilt. Hoeveel single player narrative driven games hebben ze momenteel nog officieel bevestigd na Spider-Man 2? Wolverine en ... (los van de geruchten)? En hoeveel live service games?

1

Aanbevolen voor jou