Snake-stemacteur David Hayter duikt in de geschiedenis van Metal Gear

Snake-stemacteur David Hayter duikt in de geschiedenis van Metal Gear

Dit jaar verschijnt er een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Konami is een YouTube-serie gestart waarin de geschiedenis van de Metal Gear-franchise wordt behandeld.

De reeks wordt gepresenteerd door David Hayter, de stemacteur die tot Ground Zeroes en The Phantom Pain de stem van hoofdpersonage Snake insprak. Hieronder kan de eerste aflevering worden bekeken.

In de video meldt Hayter daarbij dat toekomstige afleveringen de aanstaande remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater zullen uitlichten. De remake, die wordt ontwikkeld door Virtuos, komt naar PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Een releasedatum is nog onbekend, behalve dan dat het spel ergens dit jaar moet verschijnen.

De Metal Gear-reeks begon met de gelijknamige game die in 1987 op de MSX2 verscheen. De franchise bereikte een groot publiek met Metal Gear Solid op PlayStation in 1998. In de reeks volgen spelers voornamelijk de spion Solid Snake en raakt men verstrikt in allerlei actievolle situaties en complotten. De franchise maakte het stealthgenre populair, waarbij vijanden vermijden of geruisloos omleggen minstens zoveel loont als ze neerschieten. Bedenker Hideo Kojima werkt inmiddels niet meer bij Konami, de uitgever van de reeks. Wel kondigde Kojima aan dat hij samen met PlayStation een nieuwe spionagegame gaat ontwikkelen, genaamd Physint.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou