Sea of Thieves komt mogelijk naar PlayStation en Switch

Sea of Thieves komt mogelijk naar PlayStation en Switch

Rare-game is al jaren op Xbox en pc verkrijgbaar

De door Microsoft uitgegeven game Sea of Thieves verschijnt mogelijk op PlayStation-consoles en Nintendo Switch.

Dat claimt Giant Bomb-journalist Jeff Grubb te hebben gehoord. Ook Axios-journalist Stephen Totilo zegt iets soortgelijks te hebben vernomen, en dat de game mogelijk al ergens begin dit jaar op andere systemen verschijnt.

Mocht dit worden aangekondigd, dan zou dat opvallend zijn. De in 2018 op Xbox One en pc uitgekomen game is namelijk van Rare, en die studio is al decennialang eigendom van Microsoft. Onlangs gingen er ook al geruchten dat de first-party Xbox-game Hi-Fi Rush naar Switch komt.

Mochten alle geruchten op waarheid berusten, dan is er intern bij Microsoft mogelijk een nieuwe strategie ingezet met een grotere focus op multiplatformreleases. Microsoft heeft eigen consoles in de vorm van het Xbox-platform, maar wellicht wil het bedrijf nog meer inzetten op het brengen van games naar alle systemen. Met de aankoop van Activision Blizzard brengt Microsoft de komende jaren sowieso Call of Duty-games naar concurrerende systemen, en het brengt ook al jaren Minecraft naar alle platforms.

Eind vorig jaar kwamen er diverse quotes van Microsoft-topmensen naar buiten die met bovenstaande geruchten in een nieuw daglicht geplaatst kunnen worden. Zo meldde Xbox-chief financial officer Tim Stuart het volgende: "Onze strategie verandert steeds meer. Ik kondig hier niets concreets aan, maar het is onze missie om onze first-party ervaringen en onze abonneeservices naar elk scherm dat een game kan afspelen te brengen. Dat betekent smart-tv's, dat betekent mobiele apparaten, dat betekent wat we vroeger als concurrentie zagen, zoals PlayStation en Nintendo. We brengen onze games nu op Nvidia GeForce Now uit."

Ook Xbox-topman Phil Spencer liet van zich horen: "Net zoals dat we de ROG Alley en Steam Deck als onderdeel van de Xbox-gemeenschap beschouwen, moeten we in de toekomst ook de vele Nintendo Switch- en PlayStation-gebruikers als onderdeel van de Xbox-gemeenschap zien."

Hoe dan ook zijn bovenstaande geruchten op moment van schrijven niet bevestigd.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

kunnen ze die rotzooi niet gewoon op de Xbox houden.

-11
test

Haha, hoezo? Is een ontzettend leuke game!

2

nee vond het echt een bagger spel, nu schijnt het wel verbeterd te zijn iets waar ms vaker last van heeft ze gooien alles wat half af is op de gamepass. Voorbeelden anders word ik weer voor fanboy uitgemaakt. Halo infinite (multiplayer was om te janken en de singleplayer was zozo) redfall nou die had niet eens uitmogen komen, starfield kom op zit ik met mijn Xbox x op 30 fps te gamen en niet eens de keuze tussen performance of graphics, Forza motor sport( mist ookal het nodige multiplayer plezier ) Nee MS heeft een hele goede marketing tak en die blijft mensen maar zand in de ogen strooien. Maar de uiteindelijke producten zijn vaker slecht dan goed. Met als hi-fi rush een leuke uitzondering. Nu blijken de interne previews van hellblade 2 wel goed te zijn, maar dat blijft afwachten meer een wij van wc eend adviseren wc eend. Maar ik heb hier goede hoop op

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 9 januari 2024 - 15:37]

-2
test

Fanboy 😋

1
test

kunnen ze jouw rotzooi niet gewoon van deze pagina weg houden?

0

nee iedereen mag zijn mening geven. Al zijn sommige dan gelijk van het padje

-1
test

ok, mijn mening is dat jij een zielige trol en een stuk onbenul bent, your rules.

1

het is niet mijn regel maar hoe een forum werkt. Uitschelden laat alleen maar zien dat je iq niet erg hoog is, maar dat was ook al te peilen aan eerdere reacties. Maar ja ook mensen als jij zijn van harte welkom op een forum

-1

Heb je die über fanboy ook weer... Tering Jantje...

-2
test

Ik ben hier een tijdje niet meer geweest maar ik zie dat het niveau nog altijd even laag is hier. Sund! Mocht dit waar zijn weet ik zeker dat veel mensen op de Playstation hier een hoop plezier aan gaan beleven, zeker met crossplay.

1

"Ik ben hier een tijdje niet meer geweest maar ik zie dat het niveau nog altijd even laag is hier." Het is ietsje beter geworden sinds een aantal zuurpruimpjes zijn vertrokken/geband, maar zoals je ziet zijn er nog een paar hardnekkige kinderachtige figuren die ondanks hun leeftijd het niveau van een verwende kleuter niet ontstijgen. Soms is het wel vermakelijk om te zien hoe ze zich in allerlei bochten wringen om een andere console af te kraken. Als je echt wil lachen moet je de reacties van deze man eens lezen onder de review van Starfield. Hij wist zonder de game ook maar een minuut gespeeld te hebben (hij beweert dat hij er nu al heel veel uren in gestoken heeft) dat de 8.7 niet klopte en dat gamerNL met de hype was meegegaan. Ja dat soort gedrag is dermate kinderachtig dat het echt lachwekkend wordt. Ik nam hem allang niet meer serieus maar sindsdien is het eigenlijk alleen maar treuriger geworden. oh ja! Ik was bijna Eeeries vergeten! Ook zo iemand die verschrikkelijk druk maakt om een game die hij nooit gespeeld heeft alleen maar omdat het een exclusive is van een andere console. Mij aanspreken op het feit dat ik 'me druk maak' om de mening van een andere, maar ik hoef maar één keer Starfield te noemen en je krijgt meteen een heel relaas over hoe slecht die game wel niet is. Ik zie hem al helemaal zitten met kloppende aderen en rode vlekken in zijn nek. Maar goed je had dus toch gelijk, het is nog steeds behoorlijk treurig gesteld met het niveau hier.

[Reactie gewijzigd door op 9 januari 2024 - 10:02]

0

Starfield is in de basis een prima shooter, maar het is wel overduidelijk te zien dat het spel erg overhyped is en dat de verwachtingen groter waren dan wat we kregen in de realiteit. Missie structuur begon best snel te vervelen doordat je van hot naar her moest gaan, en er geen duidelijke (laten we zeggen helemaal geen) legenda was of market point option, om locaties te markeren. Inventory systeem was ook niet al te goed over nagedacht en daar moest ook de mod community voor instappen om het te fixen. Dus ik weet niet in welke bubbel jij zit, maar je kan Starfield een goede game vinden, maar er is wel overduidelijk een hoop mis en dat zie je ook echt naderhand aan dit spel. Er is geen gevoel van traversal of exploration in dit spel. Het voelt allemaal gesloten jn een bubbel waar je in speelt (vooral in space, wat echt 3x niks voorstelt). Starfield heeft Xbox niet verder geholpen in verkopen en Gamepass subs. Als de geruchten kloppen dat MS dus toch meer games naar andere platformen gaan pushen, dan heeft een bepaalde groep toch weer gelijk. Het was overduidelijk dat MS dit niet kan volhouden als games niet verkopen, het platform niet verkoopt en subs niet groeien. Enige wat je dan kan doen is miltiplatform gaan en dat kon je bijna een jaar geleden al zien dat ze die richting op gingen. Vraag is waarom jij je druk maakt om iemand anders zijn mening in een game die hij zelf heeft gespeeld? Heb jij bewijs dat die persoon geen account heeft op steam of Gamepass? Heb jij bewijs screenshot van zijn library?

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 9 januari 2024 - 08:59]

-4
test

@eeeries, de vraag is waarom jij je drukt maakt over iemand die zich drukt maakt over de mening van een ander? Bovendien moet een mening onderbouwd zijn anders slaat het nergens op en ben je gewoon een trol. Dus BroervanMarkRutte heeft wel een punt.

1

@MARQ242 De vraag is waarom jij je druk maakt over een mening van een ander die zich niet druk maakt, maar een onderbouwing geeft. Bij Rutte is het overduidelijk een gevalletje (onderbuik gevoel). Hij zegt zelf “(hij beweert dat hij er nu al heel veel uren in gestoken heeft”. Heeft hij bewijs en een screenshot van de Gamepass of Steampage van die persoon dat hij geen uren heeft zitten in het spel? Het is geen punt, het valt gewoon niet binnen zijn narrative. Mensen vragen zich af waarom mensen die het toch niks vinden er toch heel veel uur in hebben zitten. Dat is gewoon duidelijk en dat lees je overal op internet. Dat komt omdat Starfield pas na 20 uur een beetje interessant begint te worden maar na een heletijd komen mensen tot de conclusie dat er niks veranderd en het allemaal hetzelfde aanvoelt. Review hier op gamer, daar moet ik ook om lachen. Niet om de review maar om de mensen die vooral dachten dat dit de alles reddende game zou worden. Tja ook al was de onderbouwing kut te noemen, ik kan niet zeggen dat die persoon er echt naast zat.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 9 januari 2024 - 09:48]

-1
test

@eeeries waar baseer jij het op dat starfield Micro geen extra gamepass leden heeft opgeleverd, ik ken zelf al tientallen mensen die een series x hebben gekocht plus een jaar abbo voor starfield, dan hoor heeft de helft nog de early acces gekocht. Dus wat jij zegt over het heeft geen leden opgeleverd is echt op niks gebasseerd behalve jou onderbuik gevoel. Is starfield perfect nee zeker niet maar ik vond de game en wereld leuker dan horizon forbiden West ( en was groot fan van eerste deel). Ik iedereen ze ding er zijn mensen die geven starfield een 8 plus of zelfs een 9 en er zijn mensen die vinden dat er dingen mis zijn met de game.

1

@Hulst, lees niet geholpen en verkopen bij Xbox consoles en subs. Betekend ze hadden meer groei verwacht (cijfers liegen er niet om) dus je hoeft me niet te komen vertellen dat jij “tientallen” mensen kent relevant is voor de rest van de wereld. Gamepass groeit niet hard, console verkopen dalen met de week. Ik weet in jouw comment verder dan ook niet wat Forbidden West hier ook maar een seconden mee te maken heeft??????, gevalletje “whataboutism”? Idd iedereen zijn ding, maar user ratings op steam en algemeen liegen er niet om. Heel erg duidelijk dat deze game mixed is en de hype uiteindelijk niet heeft waargemaakt. Mensen zijn het gaan spelen als een shooter en niet meer als een open world scifi exploration game. ””Dus wat jij zegt over het heeft geen leden opgeleverd is echt op niks gebasseerd behalve jou onderbuik gevoel. ”” Dat is wat jij zegt, maar niet wat er staat. Of dat is wat je graag wilt horen? Je kan het stukje nogmaals lezen in mijn vorige bericht tot je het begrijpt.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 9 januari 2024 - 10:03]

-1
test

R waar baseer jij die cijfers op dat verkopen terug lopen van zowel consoles als gamepass, waant micro heeft al tijd geen cijfers bekend gemaakt, dus wat jij zegt is op niks gebasseert

1

@Hulstpower Ho ho! op niets gebaseerd?! Vergeet en onderschat zijn onderbuikgevoelens niet!

1

@Hulstpower, de tering heey…leef jij onder een fucking steen ofzo? Hier ga ik werkelijk waar niet op in als je niet eens hebt gelezen of door hebt dar de verkopen als maar dalen van de Series consoles. Je hebt een toetsenbord waar je google op kan typen. Er worden wekelijkse en maandelijkse retail reports naar buiten gebracht namelijk: https://metro.co.uk/2023/12/14/xbox-dead-europe-sales-drop-27-ps5-rises-376-19975579/amp/ https://x.com/nextgenplayer/status/1741628655678242912?s=46 https://x.com/alejandroid1979/status/1635699681564008448?s=46 Ik snap dat jij nog al te graag wilt geloven dat er helemaal niks aan de hand is bij Xbox en de verkopen juist alleen maar omhoog gaan. Werkelijkheid is toch anders. Het is jammer genoeg een nog slechtere generatie dan de Xbox One. En ja dat MS ZELF geen reports doet maar retail zegt ook al genoeg. Succes in je bubbel….

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 9 januari 2024 - 10:47]

-3
test

Starfield triggered gewoon. Kijk maar naar de reactie van eeeries. Die gaat helemaal uit zijn pannetje! Lol

2
test

Hoge bomen vangen veel wind. Microsoft heeft van Starfield een niet te missen blockbuster gemaakt. Heel begrijpbaar om je paradepaardje zo te promoten. Ik vind het bizar dat jullie kritiek direct linken aan 2 fanboys op Gamer.nl. Een game die goed onthaald wordt door recensenten, maar minder bij het publiek, is niet nieuw. Andersom gebeurt het ook. Days Gone, de game die je PS4 deed opstijgen, scoort een pak minder, maar wordt wel bejubeld bij het PlayStation publiek en op Steam. Zijn dan al die negatieve recensenten ineens verzuurde Xbox fanboys? Er zijn ook veel PC ports die een game naar beneden halen. The Last of Us Part I en Forza Motorsport zijn games die ontzettend hoog scoren en zelfs prijzen pakken. Je moest maar eens de PC versie kopen... Dan is het goed dat je op Steam de werkelijke staat kan zien van een game.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 9 januari 2024 - 10:57]

2

Het lijkt er eerder op dat broervan er last van heeft, want dit heeft hij weleens eerder gepost. Ik verwacht dat hij het ooit nog wel eens zal posten en doen alsof hij lacht, maar eigenlijk huilt van binnen door iemand anders zijn “niet onderbouwde” mening. Maar het mooie Marq is dat hier op gamer.nl het schijnbaar niet toegestaan is door sommigen om iets erover te zeggen. Dus ik geef hem gelijk dat hier mensen zijn vertrokken. Sommige xbox fanboys level ook wel erg in hun eigen bubbel hier en toleren geen tegen reacties. @Don Carpaccio Forza MotorSports is ook een gevalletje Starfield. Waarbij er bij FM wel meer mixed reviews waren dan bij Starfield, is vooral de user rating bij FM dusdanig gedaald dat het spel wel richting een “flop” zit als je kijkt naar de eerste FM games (los van 7 die ook niet heel best was). In de eerste weken speelden veel sim Streamers het nog maar velen hebben FM al laten vallen en spelen vooral PC sim race games of GT7 sports modes (online daily races).

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 9 januari 2024 - 11:17]

-3

Dat zei je ook over mij dat ik de game niet had gespeeld. Maar heb gewoon een xbox en de game zelf gespeeld. Ik vind het gewoon niet van het niveau Skyrim.

-1

Aanbevolen voor jou