Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Grounded en Pentiment komen naar PlayStation

Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Grounded en Pentiment komen naar PlayStation

Gisteren werden al Switch-versies van Grounded en Pentiment onthuld

De Xbox-games Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Grounded en Pentiment verschijnen de komende maanden op PlayStation-consoles.

Gisteren werden Grounded en Pentiment - beiden ontwikkeld door Microsoft-studio Obsidian Entertainment - al voor Nintendo Switch aangekondigd. Daar zijn nu dus ook PlayStation-versies bijgekomen. Pentiment is vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en Switch nadat de game eerder al op Xbox en pc verscheen. Grounded komt op 16 april naar PlayStation 4, PlayStation 5 en Switch en heeft cross-play met de Xbox- en pc-versies.

Dan is er nog Hi-Fi Rush van Tango Gameworks, dat op 19 maart naar PlayStation 5 komt. Eerder gingen er ook geruchten dat de game naar Switch zou komen, maar een versie voor Nintendo's console is vooralsnog niet aangekondigd. Er gaan geruchten dat de game mogelijk voor de volgende Nintendo-console in de maak is.

Tot slot is er Sea of Thieves, de multiplayergame van Rare waarin spelers met een piratencrew de zee bevaren en schatten vinden. Die game komt op 30 april naar PlayStation 5. Ook dit spel krijgt cross-play tussen de PS5-, Xbox- en pc-versies.

Limited Run Games heeft aangekondigd dat het bedrijf fysieke edities van Pentiment voor PS5, Xbox Series en Switch en Hi-Fi Rush voor PS5 en Xbox Series gaat uitbrengen.

Microsoft kondigde vorige week aan dat het een viertal games die voorheen exclusief op Xbox en pc verkrijgbaar waren naar PlayStation en Switch zou brengen. Nu is dus duidelijk om welke vier games het gaat. Het bedrijf liet weten dat het niet uitsluit dat er in de toekomst meer Xbox-games op andere consoles verschijnen. Lees hier meer informatie over de multiplatformstrategie van Xbox.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
View post on X
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik weet dat men tijdens die podcast zei dat ze geen plannen hebben buiten deze 4 games, maar gezien het feit dat deze games binnen 2,5 maand uitkomen geloof ik er echt geen klote van. Ik moet dus geloven dat Microsoft op dit vlak maar 2,5 maand vooruit heeft gepland? Lijkt me sterk, dikke kans dat er nog wel wat games in de tweede helft van het jaar gaan komen.

1
test

Ja komen wel meer games, ook kwamen er oude rare games naar switch online. Ik zie ori and the will of the wisp als 1 van de volgende games zijn. Ook denk ik dat ze dit alleen doen om een volgende overname te doen en dan nee hoor we houden games niet exclusive sommige en sommige alleen timed. Maar dit is maar een aanname.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 22 februari 2024 - 04:36]

0

hi fi rush leuk voor op de portal. De rest laat ik lekker links liggen. Wel mooi dat de beste game van 2023 van de Xbox op PlayStation komt. Ik heb net de tekst “dankje xbox” in de stof van mijn serie x getekend.

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 22 februari 2024 - 00:40]

-3

Misschien doe je er goed aan om hem dan te verkopen....

0

Haha!

0

Aanbevolen voor jou