Rockstar-oprichter Dan Houser kondigt bedrijf Absurd Ventures aan

Rockstar-oprichter Dan Houser kondigt bedrijf Absurd Ventures aan

Gaat o.a. videogames en animatie maken

Dan Houser, een van de oprichters van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, heeft zijn bedrijf Absurd Ventures aangekondigd.

Volgens Houser betreft het een mediabedrijf dat nieuwe IP verspreid over alle platforms creëert. "Absurd Ventures bouwt narratieve werelden, creëert personages en schrijft verhalen voor een grote variatie aan genres, zonder daarbij acht te slaan op het medium; geproduceerd voor live-action en animatie; videogames en andere interactieve content; boeken, graphic novels en gescripte podcast."

Meer details zijn er op dit moment nog niet, maar de officiële website is hier te vinden en hieronder is een teaservideo te bekijken. Onder de video staat de tagline "Storytelling. Philanthropy. Utraviolence."

In 2020 bleek dat Dan Houser vertrok bij Rockstar, het bedrijf dat hij samen met zijn broer Sam Houser had opgericht. Dan was creative director en hoofdschrijver van franchises als Grand Theft Auto, Red Dead Redemption en Bully. In 2021 kwam de media al achter het bestaan van Absurd Ventures.

Lees hier een Gamer.nl-artikel uit 2020 waar wordt uitgelegd wat het toenmalige vertrek van Dan Houser betekende.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou