Rocket League-spelers kunnen straks geen items meer met elkaar ruilen

Rocket League-spelers kunnen straks geen items meer met elkaar ruilen

De optie wordt op 6 december dit jaar verwijderd

Vanaf 6 december is het niet meer mogelijk voor spelers om items met elkaar te ruilen in Rocket League.

Dat heeft ontwikkelaar Psyonix aangekondigd. In 2016 werd de optie om items te ruilen aan de game toegevoegd. Op die manier konden spelers vrijgespeelde items, zoals cosmetische items die aan het einde van een wedstrijd worden uitgespeeld en bepaalde blueprints, ruilen met anderen.

Dit is vanaf 6 december dus niet meer mogelijk. Volgens Psyonix is deze keuze gemaakt om "op één lijn te komen met Epics strategie op het gebied van cosmetische items en item-winkels". Epic Games is sinds 2019 de eigenaar van Psyonix.

De ontwikkelaar merkt daarbij op dat dit er voor kan zorgen dat sommige Rocket League-voertuigen naar andere spellen van Epic komen in de toekomst, waarbij spelers die het voertuig in één game hebben, ook de eigenaar van dat voertuig zijn in andere spellen. Gepikeerde fans lijken er echter van overtuigd te zijn dat de wijziging in beleid vooral is gemaakt om er voor te zorgen dat er nog meer microtransacties worden verkocht.

Ondanks de negatieve reactie van spelers benadrukt Psyonix dat dubbele Core Items, Tournament Items en Blueprints nog wel geruild kunnen worden via het in-game systeem van Rocket League. Wanneer men daarvoor kiest, ontvangt men een nieuwe random item. Het is puur het ruilen met andere spelers dat wordt afgeschaft.

Epic Games kondigde eind vorige maand aan zo'n 830 werknemers te ontslaan - oftewel ongeveer zestien procent van het totaal aantal werknemers. CEO Tim Sweeney zei toen: "We besteden al een tijdlang meer geld dan dat we verdienen. We hebben geïnvesteerd in de volgende evolutie van Epic en Fortnite uitgegroeid tot een door de metaverse geïnspireerd ecosysteem voor creators. Ik ben lang optimistisch geweest dat we door deze transitie konden komen zonder ontslagrondes, maar achteraf zie ik dat dit onrealistisch is."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De spanning om een Titanium White Octane te krijgen uit een lootbox is daarmee verleden tijd. Ik heb (denk ik) mazzel gehad om er twee te krijgen in de tijd dat ik het speel. Door die te verkopen heb ik nooit geld hoeven steken in het aanschaffen van een leuke anthem of bijvoorbeeld de TW Fennec uit de store en natuurlijk de rocket pass.

[Reactie gewijzigd door Seismo op 11 oktober 2023 - 11:11]

0
test

Lootboxes zijn er al lang uit, je kan nog steeds een TW Octane krijgen door een trade in van vijf exotics. Alleen het p2p trading gaat er uit. Je kan dan helaas dus niet meer zoiets verkopen. Dat is wel jammer voor de mensen die graag traden, dat Epic dat er uit haalt is gewoon om meer items te verkopen in de store. Zelf geef ik er niets om, ik heb het nooit gebruikt in de ruim 7 jaar dat ik het speel.

0
test

Niet letterlijk de doosjes misschien, maar je hebt zeker nog die drops (ballen) die je moet openen. Daar is geen key meer voor nodig, maar daar zitten wel tradable items in. Mogelijk valt dat niet onder de definitie van een lootbox, maar ik gebruik die term ook daarvoor.

[Reactie gewijzigd door Seismo op 11 oktober 2023 - 12:41]

0

Aanbevolen voor jou