Remake van Max Payne-games is een 'erg groot project'

Remake van Max Payne-games is een 'erg groot project'

Sam Lake geeft niet prijs of hij de rol van Max weer vertolkt

Remedy Entertainment heeft zich uitgelaten over de eerder aangekondigde remake van Max Payne 1 en 2. Het is volgens de ontwikkelaar een aanzienlijke onderneming.

Remedy's Sam Lake meldt dat aan VGC. "Het is een significante onderneming. Het zijn oude games, en ze op het niveau van de moderne standaard brengen en ze combineren is al een groot, groot project."

Lake werd ook gevraagd of hij weer de rol van Max zelf zal vertolken, zoals hij deed in de eerste Max Payne. Daar moest hij om lachen. "Geen commentaar! Dat gaat te ver."

In april vorig jaar kondigde Remedy de remake van de twee actiegames aan. De remake komt in één pakket uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S en draaien op Remedy's Nortlight-engine. Begin dit jaar werd nog gemeld dat de remake zich nog in conceptfase begint.

Rockstar Games is de huidige eigenaar van de Max Payne-franchise - zij leverden ook de derde game in de reeks. Remedy heeft een deal gesloten met Rockstar om de aankomende remakes mogelijk te maken.

Eerst brengt Remedy samen met Epic Games op 27 oktober Alan Wake 2 uit. In die game besturen spelers niet alleen de titulaire schrijver, maar ook FBI-agente Saga Anderson. Zij onderzoekt de mysterieuze moorden in Bright Falls, waardoor ze op het spoor van Wake komt, die dertien jaar geleden vermist raakte. Spelers kunnen wisselen tussen deze personages en op deze manier zelf bepalen wat voor soort ervaring ze voorgeschoteld krijgen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben benieuwd of dit de moeite waard gaat zijn, er zijn maar weinig echt goede remakes vind ik. Max Payne vroeger heel veel gespeeld, veel geklooid met de bullet time die het (volgens mij) als eerste in een game stopte op een leuke manier.

0

Ik heb alle vertrouwen in Remedy. Als je ook ziet wat ze qua sfeer hebben laten zien met Alan Wake 2. Bizar! Als ze dat ook met Max Payne kunnen, dan ben je al een heel eind op weg.

0

Aanbevolen voor jou