Regisseur Star Wars Jedi-games vertrekt bij Respawn

Regisseur Star Wars Jedi-games vertrekt bij Respawn

Stig Asmussen gaf eerder aan graag een derde Star Wars Jedi-games te ontwikkelen

Stig Asmussen, de regisseur van zowel Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor, gaat weg bij ontwikkelaar Respawn Entertainment.

Dat heeft een woordvoerder van Electronic Arts aan Bloomberg laten weten. "Na veel wikken en wegen heeft Stig Asmussen besloten weg te gaan bij Respawn om andere avonturen na te jagen, en we wensen hem veel succes."

Volgens EA zullen andere ervaren werknemers binnen Respawn zijn werkzaamheden opvangen. Het bedrijf blijft aan Star Wars Jedi: Survivor werken.

Eerder dit jaar gaf Asmussen aan dat hij graag een derde Star Wars Jedi-game wilde maken. "Mijn plan was altijd om er een trilogie van te maken. Hoe kunnen we Cal en zijn team naar plekken brengen die verder gaan dan de eerste game?"

Vorige week liet Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, nog weten erg blij te zijn met de in 2017 plaatsgevonden aankoop van Respawn. "Het is een ongelooflijk team en ze hebben enorm veel waarde voor ons, onze aandeelhouders en de wereldwijde spelers van de Apex Legends- en Jedi-franchises. Je kunt je voorstellen dat er andere dingen aan de hand zijn bij Respawn waar we erg enthousiast over zijn. We gaan er verder niet over praten, maar we zijn erg enthousiast gezien de kwaliteit van de ontwikkelaar."

Hoewel een derde Star Wars Jedi-game nog niet officieel aangekondigd is, werkt Respawn wel officieel aan een first-person shooter in het Star Wars-universum. Ook wordt er met Bit Reactor aan een strategiegame gebaseerd op Star Wars gewerkt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kan natuurlijk anders zijn, maar als je het ergens naar je zin hebt en je kunt doen wat je wilt is de animo om weg te gaan niet zo groot. Ben bang dat Stig Asmussen door EA beperkt is geweest in wat hij kan doen doen. Of hij heeft een ander super kans gekregen maar, wat kan er dan nog groter en mooier zijn vraag ik me dan af.

0

Aanbevolen voor jou