Prince of Persia: The Lost Crown vandaag beschikbaar via Ubisoft Plus

Prince of Persia: The Lost Crown vandaag beschikbaar via Ubisoft Plus

Op Xbox en pc

Prince of Persia: The Lost Crown is vanaf vandaag beschikbaar voor abonnees van Ubisoft Plus.

De abonnees kunnen drie dagen eerder met de game aan de slag. De volledige release staat gepland op 18 januari. De service is momenteel enkel beschikbaar op Xbox-consoles en pc. PlayStation- en Nintendo Switch-spelers kunnen er niet van profiteren.

Ubisoft Plus is een abonnementsdienst die alle Ubisoft-games aanbiedt voor 18 euro per maand. Daarmee kunnen spelers zowel op Xbox als op pc aan de slag. De service komt op een later moment ook naar PlayStation-consoles.

Prince of Persia: The Lost Crown is een volledig nieuwe game in de Prince of Persia-reeks. Het betreft een 2.5D-platformer met puzzels en belooft een moderne take op de legendarische franchise. Spelers gaan in de game op zoek naar de ontvoerde prins Hassan. De focus ligt vooral op exploratie.

Gamer.nl-redacteur Bastiaan Vroegop geeft de game een 7,5. "The Lost Crown is een prima metroidvania. Soms piekt de moeilijkheidsgraad onverwachts, wat door het lineaire karakter toch tot wat frustratie kan leiden, maar meestal zorgen de ijzersterke gevechten en het snelle platformwerk ervoor dat dit een hartstikke leuke game is", schrijft hij in zijn recensie.

Prince of Persia: The Lost Crown verschijnt op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat kopen van 'early access' vind ik wel vrij bizar aan het worden. Daar ga ik echt nooit aan meedoen. Voor deze game ook niet zo erg, want mijn backlog is nog lang. Lijkt me wel een gave game. De demo was leuk en liep erg soepel op de hoogste instellingen op de Legion Go! Mooie game om in de trein te spelen.

0

Dit weekend de demo gespeeld maar voor mij gaat het schaamteloos kopiëren van Ubisoft echt te ver. Er is blijkbaar niemand binnen zo'n grote ontwikkelaar gemotiveerd genoeg om originele vijanden te bedenken die niet één op één gekopieerd zijn van andere games als Dead Cells en Hollow Knight. Het lijkt erop, voor mij althans, dat Ubisoft echt alleen nog maar kan kopiëren van hun eigen games of die van anderen. Zodra het iets origineels is komt het meteen in een development hell terecht, zoals Skull & Bones en Beyond Good and Evil 2. De Ubisoft games waar ik nog een beetje naar uitkeek, Mirage en deze, zijn ook weer tegenvallers. Misschien als ze op game pass komen dat ik ze een keertje oppak

[Reactie gewijzigd door op 15 januari 2024 - 11:21]

0
test

Wat een rare reden om een spel af te keuren. Hollow Knight is zelf geïnspireerd door Metroid en Mega Man en Dead Cells is weer geïnspireerd door Castlevania dus in jouw redenatie zouden die spellen dan ook niet origineel zijn. Het lijkt erop, voor mij althans, alsof je persoonlijk iets tegen Ubisoft hebt...

0
test

@RYME Er is een groot verschil tussen geïnspireerd zijn door, en gewoon 1-op-1 jatwerk. Dat laatste heeft Ubisoft een handje van. Of dat met Prince of Persia ook zo is weet ik niet, heb de game nog niet gespeeld maar het zou me niet verbazen.

1

Dat mag jij vinden. De Prince of Persia games van hun hand, Splinter Cell, Far Cry 2 en 3, Rayman, Assasin's Creed, ik heb het bijna allemaal gespeeld. Maar hoe groter Ubisoft werd hoe verder de kwaliteit van de games naar beneden zakte. In die zin ben ik teleurgesteld in Ubisoft. AC als serie is voor mij de grootste teleurstelling, daar heb ik zoveel lol aan beleefd dat ik het erg jammer vind dat die serie zo naar de knoppen is geholpen. Als ik deze game speel herken ik gewoon heel direct de enemies zoals ze in Dead Cells zitten. Dat vind ik goedkoop jatwerk. Dat is niet zomaar geïnspireerd door dat is direct overgenomen en een andere skin eroverheen. Er is, zo lijkt het, tegen werknemers gezegd: maak deze enemy na en zet hem in onze game. Echt zonde want de game speelt, voor zover ik hem heb kunnen spelen, best lekker, maar ik vind het mijn geld niet waard. Als dat voor jou anders is prima, maar ik vind het te makkelijk.

0
test

Ik kan je vrij één op één aanwijzen welke enemies in Hollow Knight zijn 'gejat' uit (Super) Metroid. Overigens vind ik dit op het randje van satire worden, zo belachelijk maak je je comment(s). Daarom besteed ik er verder ook niet zoveel tijd aan.

1

Mag ook. Super Metroid is voor mij te lang geleden dat ik die vergelijking nog kan maken dus je zal best gelijk hebben. Dead Cells is echter wat korter geleden voor mij dus vandaar dat mij dat meteen opviel. Werkelijk alleen de skin is anders. Kijk naar Fenyx Rising, op heel veel vlakken direct gekopieerd van Zelda Breath of the Wild. Ze kopiëren zelfs de maps van hun eigen games, zie Far Cry Primal. Als je een opmerking daarover al satire noemt.

0

Aanbevolen voor jou