PlayStation stelt helft van twaalf geplande live-service games uit

PlayStation stelt helft van twaalf geplande live-service games uit

Tot en met maart 2026 moeten er zes live-service games verschijnen

Sony PlayStation heeft de helft van twaalf geplande live-service games intern uitgesteld.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Eerder liet Sony weten dat het tot en met maart 2026 twaalf verschillende live-service games wilde uitbrengen. Zes daarvan komen nu dus pas daarna uit.

Eerder dit jaar bleek al dat er samen werd gewerkt met Destiny-ontwikkelaar Bungie - inmiddels ook onderdeel van PlayStation Studios - om kritisch te kijken naar de live-service games die bij het bedrijf in ontwikkeling zijn. COO en CFO Hiroki Totoki liet tijdens een gesprek met investeerders (via VGC) weten dat deze kwaliteitscontrole voor de uitgestelde games heeft gezorgd.

"We proberen op deze manier te zorgen dat (deze games) zo lang mogelijk door gamers gespeeld kunnen worden. Van de twaalf games, zullen er zes voor april 2026 uitkomen - dat is ons huidige plan. We werken nog aan de zes overige titels."

Eerder bleek al dat Naughty Dog meer tijd nodig had voor de The Last of Us-multiplayergame - een van de live-service games van PlayStation. Sindsdien gaan er geruchten over ontslagen bij de studio en een mogelijke stilstand van de ontwikkeling van het spel, maar onlangs werd bevestigd dat de game nog altijd in ontwikkeling is.

Een andere live-service game in ontwikkeling is Marathon van Bungie. Bij die studio vielen er onlangs ook ontslagen, en volgens geruchten is Marathon dan ook uitgesteld. Verder zijn er live-service games als Fairgames (Haven Studios) en Helldivers 2 (Arrowhead Game Studios) in ontwikkeling bij Sony. Guerrilla weekt aan een live-service game in de Horizon-franchise. Ook de MLB: The Show-spellen worden onder live-service geschaard.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volgens het originele plan uit 2022: - Hadden we 2 live service games moeten krijgen voor eind maart van dit jaar, hebben er geen één gehad - We zouden tussen 1 april 2023 en 31 maart 2024 nog is 3 games krijgen, we krijgen er 1 (Helldivers 2). Dit betekend dus dat het aantal op 6 had moeten komen (MLB telt ook en was al uit voor 2022), maar het komt uit op slechts 2. - Zou het totaal aantal live service franchises dat we tot en met maart 2026 krijgen op 12 staan, dat is nu dus gehalveerd. - Factions ligt ondertussen aan de beademing, je verwacht eigenlijk elke dag het nieuws dat ze de stekker eruit trekken. - Zijn er bij Deviation Games in mei dit jaar veel ontslagen gevallen, volgens sommige bronnen wel 90 mensen ontslagen. - Ontslagen bij Bungie, Marathon als we het mogen geloven uitgesteld naar 2025. Nee, dit initiatief van Sony om met hun eigen live service games te komen loopt echt top tot nu toe! En de man verantwoordelijk voor dit beleid heeft besloten om met pensioen te gaan terwijl dit allemaal gaande is.

[Reactie gewijzigd door poklaan op 9 november 2023 - 14:19]

-1

Het is natuurlijk gissen maar het zou zomaar kunnen zijn dat het geen toeval is dat Ryan met pensioen is gegaan als je dit nieuws hoort. Ik geloof niet zo in toeval.

0
test

Ik krijg altijd zo'n rare smaak in mn mond bij de woorden "live service games" en ondanks dat ik uitkijk naar helldivers 2 heb ik hier zon gevoel bij van dat ze stront tegen een muur gooien en kijken welke blijft steken. Hoe minder Live service games, hoe beter imho.

0

Aanbevolen voor jou