PlayStation Plus-jaarabonnementen gaan met maximaal 32 euro omhoog

PlayStation Plus-jaarabonnementen gaan met maximaal 32 euro omhoog

De prijzen voor maand- en kwartaalabonnementen blijven hetzelfde

Sony verhoogt de prijzen voor een jaarabonnement op PlayStation Plus Essential, Extra en Premium wereldwijd.

De prijsstijging is geldig vanaf 6 september, zo laat Sony op PlayStation Blog weten. Het bedrijf benadrukt daarbij dat de prijsstijging alleen voor de jaarabonnementen geldt, maar dat het altijd nog een goedkopere optie blijft dan per maand of per kwartaal betalen.

De goedkoopste versie, PlayStation Plus Essential, kost straks 71,99 euro per jaar in plaats van 59,99 euro per jaar. Dat is een prijsstijging van 12 euro. Een maandabonnement op Essential blijft 8,99 euro en een kwartaalabonnement 24,99 euro. Met Essential kan men online gamen op PlayStation-consoles, krijgt men cloudopslag en kan men een drietal games per maand claimen.

PlayStation Plus Extra kost nu nog 99,99 euro per jaar, maar gaat straks 125,99 euro per jaar kosten - een stijging van 26 euro. Een maand blijft 13,99 euro en een kwartaal 39,99 euro kosten. Extra bevat alles wat Essential ook heeft, plus de mogelijkheid om zo'n vierhonderd PS4- en PS5-games te spelen, vergelijkbaar met Game Pass.

Dan is er nog Premium, dat nu nog 119,99 per jaar kost en straks 151,99 euro, een stijging van 32 euro. Voor Premium betaalt men per maand 16,99 euro en per kwartaal 49,99 euro. Premium bevat alle bovenstaande extra's, alsmede de mogelijkheid om PS3-games te streamen en PSOne-, PS2- en PSP-games te downloaden en streamen. Ook worden er soms trials van relatief nieuwe games beschikbaar gesteld.

Sony maakte ook de PlayStation Plus Essential-games van september bekend. Van 5 september tot en met 2 oktober kan men Saints Row (PS5, PS4), Black Desert - Traveler Edition (PS4) en Generation Zero (PS4) claimen.

PlayStation Plus
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nondeju zeg, vraag me af of/hoe dit soort stijgingen zijn te verantwoorden...

2
test

wat een belachelijke verhoging zeg. Vorig jaar was er ook al een verhoging. En het aanbod van essential is niet heel bijzonder. Als er al een keer A titels in staan hebben de meest mensen die al gespeeld of een keer in de aanbieding gekocht. Ik verleng meestal met de summersale. Dan zijn er aardige kortingen op de abo’s.

3

Aanbevolen voor jou