PlayStation onthult meest gedownloade games van 2023

PlayStation onthult meest gedownloade games van 2023

Doelpunt!

Sony heeft onthuld welke PlayStation-games het meest zijn gedownload in 2023.

De lijstjes voor onder andere de meest gedownloade PS5-, PS4-, PS VR2- en free-to-play-games zijn gedeeld via de eigen PlayStation Blog.

In Europa was EA Sports FC 24 (voorheen FIFA) de populairste game in de PlayStation Store. Op de tweede plek staat Hogwarts Legacy, gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare 3. Grand Theft Auto 5 staat op de vierde plek, Marvel's Spider-Man 2 op vijf. De top tien wordt verder gevormd door FIFA 23, Baldur's Gate 3, Diablo 4, Star Wars Jedi: Survivor en Assassin's Creed Mirage.

De populairste PS VR2-game in de digitale winkel was Pavlov, met Kayak VR: Mirage op de tweede plek. Beat Saber staat op drie, gevolgd door The Dark Pictures: Switchback VR en The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution. Opvallend genoeg staat Sony's eigen Horizon Call of the Mountain pas op de achtste plaats.

Bovenaan de lijst met gratis te spelen spellen staat Fortnite, gevolgd door Roblox en Call of Duty: Warzone. Ook Rocket League en Fall Guys bleven favoriet in 2023.

Eerder deze maand bleek al dat Hogwarts Legacy in zijn totaliteit de best verkochte game van Nederland was in 2023.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo geen final fantasy 16 in de top 10. Heb hem net besteld na lang twijfelen. Maar cod met zulke slechte reviews toch op 3e plaats, de mp is wel goed dan vind ik zelf. Vind het wel mooi dat hogwarts het zo goed gedaan heeft, want de hele woke wereld wou dat men de game boycotte en dat de game eigenlijk gecancelt werd vanwege de stand punten van j.k.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 23 januari 2024 - 15:39]

1
test

ja mooi dat dat niet gebeurde met Hogwarts inderdaad. Alleen de gedachte al dat een persoonlijke mening van 1 een reden zou moeten zijn om 100 mensen die met passie aan iets gewerkt hebben niet te belonen met goede sales. Maar denk dat diezelfde roepers uiteindelijk de game zelf in pre order hadden staan. :-)

1
test

Gamer.nl had er zelfs een heel artikel (ok, "opinie-stuk" ) aan gewijd waarom we Hogwarts niet moesten kopen. ...

[Reactie gewijzigd door ali3n8tor op 24 januari 2024 - 07:56]

1

Aanbevolen voor jou