PlayStation-CEO Jim Ryan treedt volgend jaar af

PlayStation-CEO Jim Ryan treedt volgend jaar af

Topman was bijna dertig jaar werkzaam bij het bedrijf

Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, treedt in maart 2024 af.

Dat heeft het bedrijf bevestigd. "CEO Jim Ryan heeft de beslissing gemaakt om in maart 2024 te stoppen na bijna dertig jaar werkzaam te zijn geweest bij PlayStation."

Het bedrijf vervolgt: "Om Ryan te ondersteunen in deze transitieperiode zal Sony Group Corporation-president, -COO en -CFO Hiroki Totoki de rol van voorzitter van SIE vanaf oktober 2023 op zich nemen. Vanaf 1 april 2024 zal Totoki de rol van interim CEO van Sony Interactive Entertainment bekleden terwijl hij ook zijn huidige rol bij Sony Group Corporation aanhoudt." Als interim voorzitter werkt Totoki samen met de rest van Sony om een permanente opvolger voor de CEO te vinden.

Ryan laat in een statement weten dat hij moeite had met het combineren van zijn privéleven in Europa en werkzaamheden in Noord-Amerika. Hij noemt het een eer om aan producten te hebben gewerkt die door miljoenen mensen worden gebruikt. "PlayStation blijft altijd onderdeel van mijn leven, en ik ben optimistischer dan ooit over de toekomst van SIE."

Ryan begon in 1994 te werken bij de Europese tak van PlayStation. Daarna heeft hij verschillende functies bekleed, waaronder hoofd van wereldwijde marketing, tot hij in 2019 de rol van CEO van Sony Interactive Entertainment op zich nam, waardoor hij de gehele PlayStation-tak overzag.

Ryan maakte gedurende zijn werkzaamheden zo nu en dan controversiële opmerkingen. Zo lekte er een interne e-mail uit waarin hij werknemers opriep om "verschillen in mening te respecteren" in de kwestie rondom abortusregelgeving. In 2017 merkte hij op dat hij niet kon begrijpen dat gamers oudere PlayStation-spellen wilde spelen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een ongelooflijk succesvolle periode voor PlayStation onder zijn leiding, maar heb nooit veel sympathie voor de man kunnen opbrengen. Hopelijk voelt zijn opvolger meer als 'one of us', een gamer. Dat ontbrak natuurlijk totaal bij Ryan.

[Reactie gewijzigd door COSMIC_TSAR op 28 september 2023 - 06:24]

-1

Het is een utopie om te denken dat er een ceo komt die ‘one of us’ is zoals de uitgelekte stukken van Microsoft wel heeft dat ook Phil Spencer een zakkenvuller is en dat is Jim Ryan ook. Niemand zit daar voor ons hoor

-3
test

Ja, hè hè. Op de eerste plaats moet er een bedrijf geleid worden. Dat zal, terecht, de eerste vereiste zijn en dat heeft Ryan meer dan goed gedaan. Maar dat kan ook terwijl je passie voor games uitstraalt. Geinig dat je direct uithaalt naar Spencer. Maar ik denk bijvoorbeeld ook aan Reggie Fils-Aime, Shawn Layden of Shuhei Yoshida. Ryan weet niet eens hoe je een controller vasthoudt.

[Reactie gewijzigd door COSMIC_TSAR op 28 september 2023 - 07:06]

6

Reggie was volgens mij wel een fervent gamer hoor.

2

"Een zakkenvuller is een persoon die zich op een onfatsoenlijke manier verrijkt" Leg eens uit hoe Phil Spencer en Jim Ryan aan die definitie voldoen. Ik ben het er mee eens dat die mensen er vooral zitten voor zichzelf en voor het bedrijf waar ze voor werken en daar een riant salaris voor krijgen, maar dan ben je niet meteen een zakkenvuller.

[Reactie gewijzigd door op 28 september 2023 - 07:43]

5

ik haal niet uit ik begrijp Phil spencer ook nog maar iedereen doet of het een echte gamer is staat voor wat de gamer wil terwijl hij alleen maar geld in het laatje wil en dat is nog terecht ook

-5

Deze gebruiker is verwijderd

-6

@Kruif33 Ben benieuwd waar je die informatie vandaan haalt, ikkan het niet zo snel vinden. Heb je een link?

3

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Kruif Ik neem aan dat je reageert op Cosmic die zegt: Hopelijk voelt zijn opvolger meer als 'one of us', een gamer. Dat ontbrak natuurlijk totaal bij Ryan. Hij noemt nergens Phil Spencer volgens mij dat koppel jij eraan, de eerste die Phil Spencer noemt is TripleR40. Dus als je dat vervelend vindt dan moet je bij hem zijn. En vervolgens voel jij je geroepen om de een op te hemelen en de ander zwart te maken. Als je het dan wilt hebben over onderbuikgevoelens zou ik daar beginnen. Ik ben het met jouw en TripleR40 eens in de zin dat het voorkomen en reputatie van een ceo van dit soort bedrijven misschien wel te belangrijk wordt gemaakt, maar die lui zijn natuurlijk wel het uithangbord van het bedrijf. Op zich niet zo gek dat er dus ook gekeken wordt naar hoe deze lui zich gedragen en hoe ze eruit zien. In die zin is er natuurlijk een duidelijk verschil te zien tussen de twee mannen en wordt er duidelijk nagedacht hoe deze lui zich presenteren. Hoort er helaas allemaal bij. Wie van de twee het beter doet vind ik niet zo boeiend en nogmaals, ook Cosmic rept daar met geen woord over hij zegt alleen Ryan bij hem niet heel veel sympathie opwekte, maar geeft hem tegelijkertijd wel een verdiend compliment voor wat hij bereikt heeft. Ik kan zo aanwijzen waar de discussie weer misgaat en wie daar de aanleiding voor geeft. Hint: het is niet Cosmic

2
test

Shuhei for president!

1

Aanbevolen voor jou