PlayStation 2 is 160 miljoen keer verkocht volgens Jim Ryan

PlayStation 2 is 160 miljoen keer verkocht volgens Jim Ryan

Het is nog altijd de meest succesvolle console ooit

Jim Ryan, de PlayStation-baas die morgen aftreedt, claimt dat er inmiddels 160 miljoen exemplaren van de PlayStation 2 zijn verkocht.

Dat meldde hij als gast van de Official PlayStation Podcast. Hij werd gevraagd welke gedachte hij associeert met de jaren nul. "Ik zou zeggen 160 miljoen - het aantal verkochte PlayStation 2-exemplaren."

De laatste keer dat Sony bevestigde hoeveel exemplaren er van de PS2 zijn verkocht, stond het aantal op 155 miljoen. Sindsdien communiceert het bedrijf de verkoopcijfers van de PS2 niet meer naar buiten.

De PlayStation 2 is de bestverkochte console ooit, gevolgd door de Nintendo DS met naar schatting 154,02 miljoen verkochte exemplaren en de Nintendo Switch met 139,36 miljoen exemplaren. Het is mogelijk dat laatstgenoemde console uiteindelijk het record van de PlayStation 2 breekt.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Ryan vertrekt uit zijn functie als CEO van PlayStation. Vanaf 1 april zal Totoki de rol van interim CEO van Sony Interactive Entertainment bekleden, terwijl hij ook zijn huidige rol bij Sony Group Corporation aanhoudt.

Ryan begon in 1994 te werken bij de Europese tak van PlayStation. Daarna heeft hij verschillende functies bekleed, waaronder hoofd van wereldwijde marketing, tot hij in 2019 de rol van CEO van Sony Interactive Entertainment op zich nam, waardoor hij de gehele PlayStation-tak overzag.

Ryan maakte gedurende zijn werkzaamheden zo nu en dan controversiële opmerkingen. Zo lekte er een interne e-mail uit waarin hij werknemers opriep om "verschillen in mening te respecteren" in de kwestie rondom abortusregelgeving. In 2017 merkte hij op dat hij niet kon begrijpen dat gamers oudere PlayStation-spellen wilde spelen. Daarnaast ontstond er controverse toen eerder dit jaar een groot aantal PlayStation-werknemers werd ontslagen, terwijl Ryan kort daarvoor nog op de foto stond met werknemers van een studio die kort daarna gesloten zou worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De console waar ik nog steeds de meeste lol mee heb gehad. De GTA games, resident evils, Silent hills, Devil May cries, Metal Gear solids. Zoveel klassiekers zijn daar op uitgekomen.

2

Ik ook alleen maar originaliteit wat tegenwoordig steeds zeldzamer wordt

0
test

Ik heb elke generatie wel een fav console en toen was het zeker de ps2, ik weet nog dat ik zone of the enders kocht puur voor de. Metal Gear solid demo en die had ik wel 500x gespeeld voor de release van de game.

0

Sorry, maar dit is natuurlijk echt HEEL ongeloofwaardig… Sony heeft destijds zelf gecommuniceerd dat het verkoopcijfer van de PS2 155M. was, berekend t/m maart 2012. De PS2 is begin januari 2013 end of life gegaan en dat zou dus (volgens hem) betekenen dat het apparaat 5M. keer verkocht is in 9 maanden tijd. Dat heet: De laatste 9 maanden van de 12(!!) jaar dat het apparaat op de markt is geweest. Ook was de PS3 toen al zo’n 6 jaar op de markt (vanaf 2006). Ik heb stiekem het gevoel dat het te maken heeft met dat Nintendo nu wel heel dicht in de buurt komt van de PS2, met de Switch, qua verkoopcijfers. Ze willen waarschijnlijk niet dat de Switch de PS2 inhaalt (zo lijkt het), dus dan maar snel zoiets nog even zeggen. Al met al: ZEER dubieus dit.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 1 april 2024 - 07:48]

-2

Moet je weer huilen wanneer een mijlpaal van Sony wordt benoemd? Liegen over dit soort dingen is wettelijk niet toegestaan, omdat je o.a. Gaat liegen tegen aandeelhouders over je verkoopcijfers. In jouw kleine wereldje moet het weer over nintendo gaan, of niet Piet?

0

Ik ben pas overstag als de nummers officieel geüpdated worden vanuit Sony zelf. Verder leg ik toch uit waarom dit zeer twijfelachtig is? Kom dan met een inhoudelijke reactie, i.p.v. zo’n gepikeerd antwoord. Ik val niemand aan en geeft alleen weer wat mijn kijk erop is. Mag dat ook al niet meer? Verder heb jij mij volgens mij al een keer eerder ‘Piet’ genoemend. Op de opa van een vriend na, ken ik niemand die ‘Piet’ heet. Ik heet nog steeds: Maurice.

-1
test

@Mooiman hahaha, wat een ontzettende sneu neus ben je ook. Je lievelingsconsole weer een discussie trekken die er niks mee te maken heeft.

1

’Ik heb stiekem het gevoel…’ Lees je wel?

-1

Aanbevolen voor jou