Outriders-studio annuleert co-op-game Project Dagger

Outriders-studio annuleert co-op-game Project Dagger

In 2022 besloot Take-Two Interactive om de game niet meer uit te geven

People Can Fly, de ontwikkelaar van games als Outriders en Bulletstorm, heeft de ontwikkeling van Project Dagger geannuleerd.

Dat liet het bedrijf eerder deze maand aan investeerders weten (via X-gebruiker MauroNL). People Can Fly zou dit hebben besloten nadat het besloot dat de game mogelijk niet genoeg commercieel succes op zou leveren.

In eerste instantie zou Project Dagger, dat nooit aan de buitenwereld is vertoond, uitgegeven worden door Take-Two Interactive. In 2022 zag het bedrijf achter Grand Theft Auto daar echter van af, waarna People Can Fly plannen had om de game zelf uit te brengen. Dat gaat nu dus ook niet meer gebeuren.

People Can Fly werkte meerdere jaren aan Project Dagger, dat een nieuwe actie-adventure-IP moest worden die volgens de ontwikkelaar zelf "enorm ambitieus en grensverleggend" was. De game moest actie- en rpg-elementen met co-op-gameplay combineren. Roland Lesterlin, de regisseur van Just Cause 3, leidde hij project.

De ontwikkelstudio heeft meer games in ontwikkeling. Zo werkt het aan Project Gemini (voor Square Enix), een project genaamd Red, twee vr-games en twee games die het zelf gaat uitgeven in de vorm van Bitfrost en Victoria. Afgelopen januari werden er meer dan dertig werknemers ontslagen bij People Can Fly.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou