Onduidelijkheid over de toekomst van de Dead Space-reeks

Onduidelijkheid over de toekomst van de Dead Space-reeks

EA claimt dat er niets aan de hand is, maar andere sites zeggen wat anders te horen

Er is deze week onduidelijkheid ontstaan over de toekomst van de Dead Space-franchise.

De drie hoofddelen in de ruimtehorrorfranchise verschenen tussen 2008 en 2013. Daarna bleef het lange tijd stil rondom de reeks, tot vorig jaar een geprezen remake van de eerste game verscheen die werd ontwikkeld door EA Motive Studio. Eerder deze week bleek al dat Motive, dat ook aan een Iron Man-game werkt, mee gaat helpen aan de Battlefield-reeks.

Ook deze week meldde Giant Bomb-journalist Jeff Grubb dat er plannen waren om aan een remake van Dead Space 2 te werken. Deze plannen zouden een halt zijn toegeroepen nadat bleek dat de eerste Dead Space-remake niet goed genoeg verkocht.

EA reageerde kort daarna op de claim van Giant Bomb. Aan IGN vertelde het bedrijf dat het normaal niet op geruchten reageert, maar dat het hier een uitzondering voor maakt. De berichten zouden niet kloppen, zo meldde het bedrijf. Grubb bleef echter achter zijn claim staan.

Inmiddels heeft Bloomberg ook een duit in het zakje gedaan. Motive Studio zou enkele maanden aan ideeën voor een nieuwe deel hebben gewerkt, in plaats van een remake van Dead Space 2, al zouden beide opties zijn overwogen. Het project zou echter nooit groen licht hebben gekregen en afgelopen lente al zijn afgeschoten.

Hoe dan ook lijkt Motive Studio voorlopig geen tijd te hebben om aan een Dead Space-game te werken. Op X laat het bedrijf weten dat het uit twee teams blijft bestaan. Eén team werkt aan de Iron Man-game en het andere team aan de Battlefield-reeks.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

HIer zijn wat ideeën voor de dead space toekomst. Remake deel 2 en deel 3. Deel 3 coop weg of 2e speler vervangen voor computergestuurde speler. En dan dead space 4!

0

Aanbevolen voor jou