Nieuwe tags in PlayStation Store beschrijven toegankelijkheidsopties

Nieuwe tags in PlayStation Store beschrijven toegankelijkheidsopties

De tags moeten in de loop van deze week in de Store te zien zijn

Sony voegt in de loop van deze week tags toe aan games op de PlayStation Store waarmee toegankelijkheidsopties worden weergegeven.

Dat heeft het bedrijf via PlayStation Blog aangekondigd. De tags moeten "inzicht geven voor toegankelijkheidsopties die ondersteund worden in games". Het gaat onder andere om moeilijkheidsgraden, opties voor de controller, audio, graphics en online communicatie.

In totaal moeten er meer dan vijftig toegankelijkheidstags beschikbaar zijn waar ontwikkelaars uit kunnen kiezen, verspreid over zes categorieën. Zo kan aangegeven worden wanneer de grootte van de ondertiteling gekozen kan worden, of tekst opgelezen kan worden door de game, of acties op andere knoppen toegewezen kunnen worden en of puzzels in een game overgeslagen kunnen worden.

De tags komen zowel voor PlayStation 5- als PlayStation 4-games beschikbaar, maar wel alleen in de PlayStation Store op PlayStation 5. Onder de games die dit meteen ondersteunen, vallen Days Gone, Death Stranding: Director’s Cut, Ghost of Tsushima: Director’s Cut, God of War (2018), God of War Ragnarök, Gran Turismo 7, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart en Returnal. "We zijn net begonnen met de uitrol en werken met een grote groep ontwikkelaar samen om dit de komende weken en maanden in hun gamehubs te implementeren."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Maar innoveren doen ze niet Hahah Zeker op het gebied van toegankelijk lopen ze mijlen ver voorop de andere consoles

0
test

@TripleR40 Hmmm, niet helemaal waar, qua Nintendo wel, maar van een website voor een vereniging voor gamers met een beperking, AbleGamers, geloof ik, hoor ik dat de aangepaste controller van Xbox echt enorm goed is. Die van Sony is er geloof ik nog niet, maar werd in een podcast die ik luisterde met het hoofd van die site ietwat sceptisch ontvangen. Qua first party software ben ik het voorlopig met je eens. Sony doet daar veel aan, maar aan de andere kant heeft Microsoft nog weinig kunnen bewijzen doordat hun grote games waarin ze toegankelijkheidsopties zouden kunnen toepassen nog niet zijn uitgekomen. Ik geloof wel dat Deathloop een grote update heeft gekregen sinds het op Xbox zit hier omtrent, maar verder moet het nog blijken, hoewel Microsoft zich ook in software wel daar zich sterk voor gaat maken, verwacht ik.

0

@Mythanics ik had het meer over in game opties. De aangepaste controller schijnt van Xbox goed te zijn, maar hun games bieden weinig visuele en audiovisuele hulp hier loopt ps echt voor op Xbox en Nintendo wat dus maar weer aangeeft dan mensen die zeggen dat Sony niet innoveert uit hun nek kletsen.

0

Aanbevolen voor jou