Nieuwe officiële Final Fantasy-concerttour debuteert in Nederland

Nieuwe officiële Final Fantasy-concerttour debuteert in Nederland

Muziek uit de game live te horen

Een officiële Europese tournee, compleet in het thema van Final Fantasy, gaat van start in Nederland.

Dat melden bronnen aan Gamer.nl. Daarna zou de concertreeks ook in andere Europese landen plaatsvinden. Wanneer de tournee begint is nog niet bekend, maar de officiële aankondiging zou over enkele dagen plaatsvinden.

Dit is niet de eerste keer dat Square Enix liveconcerten organiseert. Al sinds 2007 bestaat Distant Worlds: Music from Final Fantasy, waarbij livemuziek wordt gespeeld uit verscheidene Final Fantasy-games, met bijbehorende beelden. Ook de Final Symphony bestaat al geruime tijd, sinds 2013. Dit project richt zich op Final Fantasy 6, 7 en 10. 

Het concept is uiteraard ook niet exclusief voor de franchise. Ook Nintendo laat sporadisch livemuziek uit hun games horen – onder andere het recente The Legend of Zelda-concert in Tokyo, dat om veiligheidsredenen werd afgezegd waarna het bedrijf een opgenomen versie op YouTube zette.

Recent gaf Nobuo Uematsu - de componist van negen games in de franchise, waaronder het originele Final Fantasy 7 - aan dat hij het niet voor zich ziet om nog voor een volledige game muziek te componeren.

Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik heb vorig jaar voor het eerst een Distant Worlds concert mee mogen maken in Amsterdam en heb er enorm van genoten. Ik ga dit zeker in de gaten houden.

0
test

In de gaten houden dus... :) Ik ga al naar Avatar volgende maand, hopelijk kan ik dit ook binnenkort van mijn bucketlist afstrepen.

0

Aanbevolen voor jou