Neil Druckmann heeft 'concept' voor derde The Last of Us-game

Neil Druckmann heeft 'concept' voor derde The Last of Us-game

Dat onthult hij in de documentaire Grounded 2: Making The Last of Us Part 2

The Last of Us-medebedenker Neil Druckmann heeft aangegeven een concept te hebben bedacht voor een derde The Last of Us-game.

Dat laat hij weten in Grounded 2: Making The Last of Us Part 2, een documentaire die gisteren is uitgekomen. Daarin geeft hij aan dat de media vorig jaar zijn opmerkingen over meer verhalen binnen het The Last of Us-universum verkeerd op hebben gevat. "We hadden een verhaal geschreven dat zich afspeelt na The Last of Us: Part 2, waarin Tommy de hoofdrol speelt. Ik hoop dat we het ooit kunnen maken. De media kopte in dat we een verhaal voor The Last of Us: Part 3 hadden, maar dat klopte niet. Het moest altijd een klein verhaal worden, geen volledige game."

Het kleinere verhaal rondom Tommy is nooit gemaakt, omdat er volgens Druckmann andere prioriteiten waren binnen Naughty Dog. "Dus kwam het op de plank te liggen. Ik geloof dat het ooit wel uit gaat komen. Ik weet niet of het in game- of serievorm zal zijn."

Een derde The Last of Us-game is echter niet uitgesloten. zo blijkt nu. Druckmann geeft in de documentaire het volgende aan: "Ik heb jarenlang geen concept (voor een derde deel) kunnen vinden, maar dat is onlangs veranderd. Ik heb geen verhaal, maar wel een concept dat voor mij net zo spannend is als de eerste en tweede game. Het is zijn eigen ding, maar heeft wel een doorlopende lijn met de vorige twee games. Dus voor mijn gevoel zit er nog één hoofdstuk vast aan dit verhaal."

De betreffende quotes in de documentaire zijn in april 2023 opgenomen, dus het is niet duidelijk hoeveel er in de tussentijd is veranderd. De multiplayergame rondom The Last of Us is in de tussentijd bijvoorbeeld geannuleerd. De complete documentaire kan hieronder worden bekeken.

Aangezien een derde The Last of Us-game op het moment van de opnames alleen nog maar in conceptfase bestond, is het waarschijnlijk dat Naughty Dog ondertussen aan een andere game werkt die eerst uitkomt. Officieel is daar nog niets over bekend, al gaan er al jaren geruchten over een nieuwe IP met een sci-fi-setting.

Watch on YouTube
The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hij staat bij mij al bij wijze van spreken al in de pre-order. Ga er wel vanuit dat dit betekent dat Naughty Dogs volgende game geen The Last of Us. Als hij pas begin 2023 een concept had zal hij het verhaal dus pas maanden later rond hebben gehad, en het lijkt me sterk dat Naughty Dog 3 jaar lang geen nieuwe single player in ontwikkeling had. En ik vind dat eigenlijk ook wel prima, na een dikke decennia ben ik heel benieuwd naar een nieuwe Naughty Dog IP.

0

Ben blij dat hun volgende game een nieuwe IP is en niet direct TLoU3.

-1

Aanbevolen voor jou