Microsoft en Sony tekenen overeenkomst om Call of Duty op PlayStation te houden

Microsoft en Sony tekenen overeenkomst om Call of Duty op PlayStation te houden

Het bedrijf achter PlayStation is om

Sony en Microsoft hebben een overeenkomst getekend die er voor zorgt dat Call of Duty-games op PlayStation-consoles blijven verschijnen na Microsofts overname van Activision Blizzard.

Dat meldde Xbox-baas Phil Spencer vandaag op Twitter. "We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat Microsoft en PlayStation een bindende overeenkomst hebben getekend die er voor zorgt dat Call of Duty op PlayStation blijft na de overname van Activision Blizzard. We kijken uit naar een toekomst waarin spelers wereldwijd meer keuze hebben om hun favoriete games te spelen."

Hoewel de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog niet officieel doorgaat, lijkt alles er op te wijzen dat dit binnenkort gebeurt. Eerder deze week verloor de Amerikaanse waakhond Federal Trade Commission een rechtszaak versus Microsoft om de overname te blokkeren. Het Britse Competition and Markets Authority gaf onlangs ook al aan weer met Microsoft om tafel te gaan zitten om er uit te komen.

Microsoft sloot eerder al diverse deals met andere bedrijven en cloudstreamingdiensten. Zo liggen er bindende afspraken om Call of Duty tenminste tien jaar lang op Nintendo-consoles en Nvidia GeForce Now uit te brengen. Sony heeft een dergelijke overeenkomst eerder afgewezen - het bedrijf ging er van uit dat de Activision Blizzard-overname geblokkeerd zou worden, maar die hoop lijkt men nu te hebben laten varen.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft en Activision Blizzard de waarschijnlijke bevestiging van de overname aankondigen. De officiële deadline voor de deal is dinsdag 18 juli, maar onlangs bleek al dat deze deadline uitgesteld kan worden indien nodig - bijvoorbeeld zodat het CMA tevreden gesteld kan worden. Er zijn echter ook theorieën dat Microsoft daar niet op wil wachten en mogelijk buiten het CMA om de overname toch doordrukt. Dat zou het bedrijf bijvoorbeeld kunnen doen door de rechten van Activision Blizzard-games op cloudgamingservices aan een derde partij te kunnen verkopen in Groot-Brittannië.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet geheel verassend natuurlijk. Uiteindelijk had Sony geen keuze. Het was of tekenen of geen CoD meer. En dat zou financieel pijn gaan doen dan. Fijn om te zien dat alles nu rond is.

-1
test

simpel weg is Sony ook een te grote markt om links te laten liggen

2

Ik vind het dus wel verrassend. Ook zonder contract zou CoD uitblijven komen op Sony's platform.

1
test

Zwart op wit is altijd veiliger dan mondelinge afspraken. Phil kan prima beloven dat hij de game uit blijft brengen, maar hoe staan die afspraken als een ander op zijn plaats zit.

[Reactie gewijzigd door FishSt1ck op 16 juli 2023 - 21:06]

3

Deze gebruiker is verwijderd

-5

Competitie is natuurlijk niet altijd goed voor iedereen. Dit is overigens een tegen reactie van MS op Sony die veel dominanter/agressiever was op de console markt.

2

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door magnolia-fan (gebruiker is geblokkeerd) op 16 juli 2023 - 18:49]

-1

Het maakt Sony in dit geval een stukje minder dominant, dus ja dit is een positieve ontwikkeling.

1
test

tjah helaas is concurrentie niet altijd goed voor iedereen. En vooral niet voor de fans van een merk. Zou Jumbo als extreem voorbeeld exclusief Milka chocolade verkopen gaan ook de fans van de chocolade die enkel naarAH gaan niet vrolijk van worden. Maar dat betekend gewoon dan de andere merken iets meer moeite moet doen om die mensen niet te laten overstappen. En dat is precies waarom deze overname wel goed kan zijn. Sony gaat nu meer nadenken. Of mogelijk. Want er is ineens een grote speler die mogelijk wegvalt. Of voor een groot deel. Dat deze overname slecht kan zijn voor alle Sony liefhebbers is waar. Helaas is meer van zulke concurrentie altijd nadelig voor sommigen. Maar kwa motivatie is het vrijwel altijd goed. als Sony gaat merken dat ABK inderdaad een gemis gaat worden dan is de enige mogelijkheid datze intern gaan nadenken hoe ze dit gaan counteren. En als ze het niks doet dan gaat het ze dus ook geen kwaad doen. Helaas voor de fans van sommige games. Maar zo werkt concurrentie nu eenmaal. En overnames ongeacht welk genre heeft nadelen voor de liefhebbers van een merk. of het nu gaat over paperclips van een bepaald merk en je echt niet die andere merken wilt maardaarom wle moet wisselen van webshop tegen je wil in. en ik weet deze vergelijkingen gaan ver, maar het is gewoon dat overnames voor fans slecht kunnen zijn, maar ook goed kunnen zijn als de andere merken lui geworden zijn omdat de concurrentie tot dan niks voorstelde maar daarna ineens groot werden.

5

Netjes verwoord.

1

Deze gebruiker is verwijderd

-2
test

Dat kun je niet oordelen daar hier nog geen woord over gerept is. Vermoedelijk deden ze dit bij Starfield en Redfall omdat Sony bezig was om alle Bethesda games exclusief of Playstation uit te laten komen. Koekje van eigen deeg dus.

1

Deze gebruiker is verwijderd

-3

@VANDUUL uhhh ik bedoel @MAGNOLIA-FAN (grapje, sorry ik kon het niet laten) - GhostWire: Tokyo - Deathloop En Starfield inderdaad

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 16 juli 2023 - 17:43]

0

hmm wie zou die Magnolia Fan zijn? Blijft eindeloos door ratelen over hoe slecht deze overname is, verandert steeds van onderwerp, argumenten die nergens op slaan, toevallig een nieuw account terwijl VanDuul net geband is. ik geef het op. volgens mij is dit inmiddels je 5de account hier of zo? Het zou je natuurlijk ook aan het denken kunnen zetten waar dat nou aan zou kunnen liggen. Zou kunnen

2
test

@broervanmarkrutte Hij is wel heel snel verwijderd dit keer, maar ja de manier waarop hij reageert ligt in lijn met de andere accounts die zo reageerde en je niet meer ziet hier. Maar je moet toch geen leven hebben als je verwijderd word en steeds maar een nieuwe account aanmaakt om met mensen in discusie te gaan hier.

2

Aanbevolen voor jou