Jim Ryan aan nieuwe PlayStation-CEO: 'Vergeet niet dat we een entertainmentbedrijf zijn'

Jim Ryan aan nieuwe PlayStation-CEO: 'Vergeet niet dat we een entertainmentbedrijf zijn'

De vertrekkende CEO onthult ook zijn favoriete PlayStation-games

Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment die volgende maand aftreedt, heeft een tip gegeven aan zijn opvolger: "Vergeet niet dat we een entertainmentbedrijf zijn."

Vorig jaar werd aangekondigd dat Ryan na dertig jaar werkzaam te zijn geweest vertrekt bij PlayStation. Zijn positie wordt op 1 april tijdelijk overgenomen door Sony Group Corporation-president, -COO en -CFO Hiroki Totoki.

In een interview met Variety blikt hij terug op zijn tijd bij PlayStation en kijkt hij ook vooruit naar de uitdagingen die er voor zijn opvolger liggen. "Vergeet nooit dat we een entertainmentbedrijf zijn. Zolang we blijven vermaken, vreugde brengen en onze fans blijven verrassen, zullen Totoki-san en ieder wie hem opvolgt het prima doen."

Ryan blikt ook terug op de uitdagingen die kwamen kijken bij het uitbrengen van de PlayStation 5 tijdens de coronapandemie. "Het was mijn werk om kalmte en rust uit te stralen. Maar in het echt zat ik aan mijn eettafel met de handen in mijn haren mij af te vragen hoe we dit voor elkaar gingen krijgen. Ik ben zo trots wat we in 2020 hebben bereikt."

Ryan benoemde ook zijn favoriete games per PlayStation-generatie. Op de eerste PlayStation was dat Ridge Racer, op de PlayStation 2 Grand Theft Auto 3. Uncharted: Drake's Fortune is zijn favoriet op de PlayStation 3, en Marvel's Spider-Man en God of War Ragnarök zijn Ryans favoriete games op respectievelijk PlayStation 4 en PlayStation 5.

Ryan begon in 1994 te werken bij de Europese tak van PlayStation. Daarna heeft hij verschillende functies bekleed, waaronder hoofd van wereldwijde marketing, tot hij in 2019 de rol van CEO van Sony Interactive Entertainment op zich nam, waardoor hij de gehele PlayStation-tak overzag.

Ryan maakte gedurende zijn werkzaamheden zo nu en dan controversiële opmerkingen. Zo lekte er een interne e-mail uit waarin hij werknemers opriep om "verschillen in mening te respecteren" in de kwestie rondom abortusregelgeving. In 2017 merkte hij op dat hij niet kon begrijpen dat gamers oudere PlayStation-spellen wilde spelen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou