Hideo Kojima niet betrokken bij Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Hideo Kojima niet betrokken bij Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Werknemers van Konami en Virtuos werken samen aan de remake

Hoewel niet geheel verrassend, heeft Konami bevestigd dat oorspronkelijke ontwikkelaar Hideo Kojima niet betrokken is bij de ontwikkeling van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Dat meldden de makers van de game in een interview met IGN. Ook concept artist Yoji Shinkawa helpt niet mee. Kojima vertrok in 2015 bij uitgever Konami en heeft zijn eigen studio Kojima Productions opgericht, waarmee hij de Death Stranding-games ontwikkelt.

Volgens Konami bestaat het ontwikkelteam uit diverse Konami-werknemers die mee hebben geholpen aan voorgaande games in de reeks. Die werken samen met Virtuos, de hoofdverantwoordelijke voor de remake.

Er werd ook gevraagd waarom is besloten om een remake van specifiek Metal Gear Solid 3 uit te brengen. "We kozen Snake Eater omdat dit het origineverhaal van Big Boss (Naked Snake) vertelt, wat het startpunt van de Metal Gear-reeks is", zo vertelde een woordvoerder van Konami. "Daarnaast vragen veel fans al geruime tijd om een remake van de game."

Volgens Konami is het niet uitgesloten dat andere Metal Gear-games op een later moment van een remake worden voorzien. "We zullen luisteren naar spelers als er vraag naar is en daarop onze keuzes baseren."

De remake van Metal Gear Solid 3 werd vorige week tijdens de PlayStation Showcase voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc aangekondigd. Een releasedatum is nog niet bekend. "Een nieuwe generatie van spelers en loyale fans kunnen het ontstaansverhaal van de beroemde Big Boss ervaren en er achter komen hoe zijn legende werd gevormd."

Metal Gear Solid 3: Snake Eater speelt zich af in 1964, ver voor de andere hoofddelen in de Metal Gear-reeks. In het spel moeten spelers als een FOX-agent genaamd Naked Snake de Russische raketgeleerde Nikolai Stephanovich Sokolov zien te redden en een superwapen zien te saboteren. Waar in andere Metal Gear-games vooral stedelijke en industriële gebieden worden verkend, doen spelers in Snake Eater een jungle aan. Naast stealth, actie en verhalende elementen bevat het spel ook survivalelementen. Zo kan er op dieren gejaagd worden en moeten spelers hun wonden en breuken helen. Er gingen al geruime tijd geruchten over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Konami brengt ergens dit najaar ook 'Volume 1' van een collectie van de MGS-reeks uit. In deze eerste volume zitten remasters Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2 en Metal Gear Solid 3. Dit moet niet verward morden met Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, dat om een remake van MGS3 gaat.

Veel fans zijn enthousiast over de aangekondigde remake, maar houden ook hun hart vast voor het eindresultaat - waaronder Gamer.nl-redacteur Lars Cornelis.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

-4
test

Ook al ben je dan geblokkeerd Meta (ruzietje gehad met Kaas?), we weten allemaal de inhoud van jouw verborgen reactie ;)

0
test

Iets met 'meesterbrein'? :p

2
test

Nou ben ik vandaag zo actief, heb ik nog het spektakel gemist. Dju toch.

0
test

Wow.. Wat heeft ie nu weer geroepen?

-1

Of Snoop, die is ook geblokkeerd

1
test

nee deze keer niet. Hahha Zijn inhoud was deze keer best goed. Hij gaf aan dat hij niet verwacht dat de ruzie tussen Konami en Kojima ooit herstelde en dat het daarom vanuit Konami wel logisch is dat Kojima niet betrokken is. hij gaf zelfs niet eens aan dat het jammer is. ik had zijn reactie nog gelezen dus vandaar.

0

Dat weet ik niet wat zijn inhoud was!

0

2 user geblokkeerd/verwijderd? WAT is hier gebeurd? *pakt popcorn*

0

*users

-3
test

Ben niet van de sensatie... maar ben ook wel nieuwsgierig :)

0
test

Dit is... tja... bijzonder, dat wel.

0

Daar ben ik ook benieuwd naar

0
test

Ook wel eens lekker op z'n tijd, een bericht over Kojima waarbij de chat rustig verloopt haha.

1
test

Mag best wel eens in de krant, haha

3

Aanbevolen voor jou