Hideo Kojima: 'Je moeder denkt dat Physint een film is'

Hideo Kojima: 'Je moeder denkt dat Physint een film is'

De ontwikkelaar benadrukt dat het wel een game wordt

Volgens Hideo Kojima zal iemand die binnen komt lopen en ziet dat zijn aankomende game Physint wordt gespeeld, denken dat er naar een film wordt gekeken.

Dat meldt hij in een uitgebreide YouTube-video waarin de Japanse ontwikkelaar vertelt over zijn werkwijze en aankomende projecten. Physint is een nieuwe game die onlangs tijdens de State of Play werd aangekondigd. Naar eigen zeggen wordt het een "next-generation actie-spionagegame" en een volledig nieuwe IP. Volgens Kojima moet het de grenzen tussen games en films vervagen door de nieuwste technologie in te zetten en graphics die dicht bij echte beelden komen te tonen.

In de nieuwe video schept hij iets meer duidelijkheid over Physint. "Natuurlijk wordt het een game. Maar als je moeder binnen komt lopen en ziet dat je het spel speelt, denkt ze dat je naar een film kijkt."

Kojima staat vooral bekend om de Metal Gear-franchise, die hij onder toeziend oog van IP-eigenaar Konami maakte. Daar is Kojima echter al een tijdlang niet meer werkzaam. Daarom is het niet mogelijk voor hem om aan de Metal Gear-reeks verder te werken.

"Ik wil iets nieuws doen met een eigen IP", zo legt Kojima uit in de video. "Om mijzelf uit te dagen maakte ik eerst Death Stranding. Daarna maakte ik Death Stranding 2 om er een franchise van te maken. Toen wilde ik nog iets nieuws creëren, dus begon ik aan OD. Sindsdien zijn er veel nieuwe ideeën ontstaan. Maar de afgelopen acht jaar blijven fans maar vragen of ik een nieuwe Metal Gear wil ontwikkelen."

Kojima vertelt dat hij in 2020 ernstig ziek werd, waar hij zelfs een operatie voor moest ondergaan. "Ik heb zelfs een testament opgesteld. En toen besefte ik pas echt dat mensen uiteindelijk doodgaan. Ik ben vorig jaar 60 geworden en word over tien jaar 70. Ik hoop dat ik nooit met pensioen ga. Maar als fans zo graag (een nieuwe spionagegame) willen, moet ik daar gehoor aan geven."

Tijdens de State of Play werd ook aangekondigd dat Death Stranding 2 in 2025 op PlayStation 5 verschijnt. Daarover vertelt hij in de nieuwe video onder andere dat de game zich op een nieuw continent afspeelt, en dat spelers daarom voor het nieuwe bedrijf Drawbridge werken, in plaats van het door de Amerikanen gerunde UCA - anders zou het immers als een invasie kunnen worden gezien. Ook legt Kojima uit dat het schip waarop spelers vertoeven, genaamd Magellan als thuisbasis functioneert en dat wanneer men locaties aan het Chiral-netwerk verbindt, het schip tussen die locaties kan reizen.

De spelwereld verandert daarbij in realtime: natuurlijke elementen zoals aardbevingen, bosbranden en overstromingen hebben invloed op de gameplay. Verder kan hoofdpersonage Sam nu zijn rugzak lozen om zo makkelijker te bewegen en te vechten, kunnen spelers veel verschillende voertuigen in de game verwachten en zijn de beelden uit de trailer gecaptured op een PlayStation 5.

Zoals hierboven wordt vermeld werkt Kojima ook aan een Xbox-horrorgame genaamd OD. De nieuwe video waarin Kojima over zijn werkzaamheden vertelt kan hieronder bekeken worden.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom praat hij over mijn moeder?

3

Ik weet niet maar hij heeft het heel duidelijk over mijn moeder.

1
test

Dan zijn wij broers!

0
test

Dan is die mafklapper echt wel een paar jaar te laat. 😆

0

Aanbevolen voor jou