Hideo Kojima-documentaire nu uit op Disney Plus, maar niet in Nederland

Hideo Kojima-documentaire nu uit op Disney Plus, maar niet in Nederland

Ook in België is de documentaire niet verschenen

Connecting Worlds, de documentaire rondom gamemaker Hideo Kojima, is in diverse regio beschikbaar gekomen op Disney Plus. In Nederland en België is de documentaire echter niet verschenen.

Op de website van Kojima Productions valt te lezen dat de documentaire in de volgende landen en regio op Disney Plus is verschenen: Japan, Hong Kong, Taiwan, Korea, Singapore, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Bulgarije, Kroatië, Slovenië, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Macedonië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Gibraltar. Daarnaast is de documentaire in de Verenigde Staten op Hulu te zien. Het grootste deel van Europa valt dus buiten de boot. Het is op moment van schrijven niet bekend of de documentaire op een later moment alsnog hier te zien is.

De documentaire gaat over hoe Hideo Kojima zijn eigen Kojima Productions omvormde tot een opzichzelfstaande studio. In de film komen naast Kojima zelf ook vrienden als Guillermo Del Toro, Norman Reedus, Nicolas Winding Refn en Mad Max-bedenker George Miller aan het woord. De documentaire ging afgelopen jaar in première tijdens het Tribeca Film Festival in New York.

Kojima Productions werd in 2005 opgericht. Destijds was het nog een subdivisie van Konami. In 2015 werd die samenwerking verbroken en werd het een onafhankelijke studio. Waar Kojima voorheen vooral bekendstond om de Metal Gear-reeks, heeft hij met het onafhankelijke Kojima Productions Death Stranding afgeleverd. Hij werkt ook aan een vervolg dat in 2025 uitkomt, alsmede de horrorgame OD en de actie-spionagame Physint.

View post on X
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou