Gratis game Silent Hill: The Short Message vandaag uit, nieuwe trailer van Silent Hill 2 getoond

Gratis game Silent Hill: The Short Message vandaag uit, nieuwe trailer van Silent Hill 2 getoond

Silent Hill: The Short Message bevat een eerstepersoonsperspectief

Tijdens de State of Play woensdagavond werd niet alleen een nieuwe trailer van de Silent Hill 2-remake getoond, er werd ook een game onthuld die vanaf vandaag gratis op PlayStation 5 gedownload kan worden, genaamd Silent Hill: The Short Message.

Eerder lekte er al een leeftijdsclassificatie voor Silent Hill: The Short Message uit, maar nu is de game daadwerkelijk onthuld. De beelden tonen dat het om een first-person ervaring gaat waarin een jonge vrouw in angstaanjagende situaties terecht komt. Ze maakt daarbij veel gebruikt van haar smartphone. Zoals gezegd kan de game vanaf vandaag gratis gedownload worden via PlayStation 5.

Door het eerstepersoonsperspectief en de plotselinge release doet Silent Hill: The Short Message in eerste instantie erg denken aan P.T., een korte ervaring die plots werd uitgebracht door Konami en Hideo Kojima die aan het einde een demo voor het daarna geannuleerde Silent Hills bleek te zijn.

Watch on YouTube

Daarnaast werd een nieuwe trailer van de Silent Hill 2-remake getoond, waarin onder andere "verbeterde en gemoderniseerde" gevechten zijn te zien. De remake van Silent Hill 2 werd in oktober 2022 aangekondigd, samen met een aantal andere Silent Hill-games. Het spel draait op Unreal Engine 5 en komt op een nog onbekend moment uit op PlayStation 5 en pc. De Poolse studio Bloober Team is bekend van spellen als The Medium en Blair Witch, maar art director Masahiro Ito en componist Akira Yamaoka helpen ook mee aan de ontwikkeling.

Silent Hill 2 verscheen begin dit millennium op PlayStation 2, Xbox en pc. Het wordt door velen gezien als het beste deel in de survivalhorrorreeks. In het spel reist hoofdpersonage James Sunderland af naar het stadje Silent Hill nadat hij een brief van zijn overleden vrouw ontvangt. Daar komt hij in een bij tijden surrealistisch horrorscenario terecht. Buiten de setting heeft Silent Hill 2 qua verhaal geen connecties met het eerste deel, en is de game dus toegankelijk voor nieuwe spelers.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit weekend spelen!

0

Aanbevolen voor jou