Grand Theft Auto 5 is 190 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is 190 miljoen keer verkocht

Red Dead Redemption 2 inmiddels meer dan 57 miljoen keer

Er zijn inmiddels ongeveer 190 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht, zo heeft uitgever Take-Two Interactive bekendgemaakt.

Dat deed het bedrijf tijdens het presenteren van diens kwartaalcijfers voor de periode 1 juli tot en met 30 september. Afgelopen augustus werd nog aangekondigd dat de teller op 185 miljoen stond, dus daar zijn in een kwartaal tijd vijf miljoen verkochte exemplaren bijgekomen.

Van alle games in de populaire openwereldreeks zijn in totaal meer dan 410 miljoen exemplaren verkocht. Rockstar benadrukte tijdens de presentatie wederom dat de ontwikkeling van de volgende Grand Theft Auto-game - die door de wereldwijde pers, waaronder Gamer.nl, voor nu ter gemak Grand Theft Auto 6 wordt genoemd - goed op weg is. Ontwikkelaar Rockstar liet gisteren weten dat er begin december een eerste trailer volgt.

Hoewel een releasedatum voor GTA6 niet bekend is, blijft Take-Two benadrukken dat het een stijging in opbrengsten verwacht in het volgende fiscale jaar, dat loopt van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025. Hoewel niet letterlijk bevestigd, zou het bedrijf dus mogelijk in die periode de game willen uitbrengen.

Overigens liet Take-Two-CEO Strauss Zelnick zich positief uit over het gebruik van artificiële intelligentie om interactie met niet-speelbare personages in games te verbeteren, al bevestigde hij niet of AI gebruikt wordt bij de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6. "Je bent een speelbaar personage, en je hebt interactie met een niet-speelbaar personage. Die interactive wordt op dit moment nog gescript. Niet-speelbare personages zijn meestal niet erg interessant. Je kunt je voorstellen dat alle NPC's (met behulp van AI) heel interessant en leuk kunnen worden."

Overigens werden ook de verkoopcijfers van Rockstars Red Dead Redemption-franchise onthuld. Er zijn meer dan 57 miljoen exemplaren van het tweede deel in de reeks verkocht. In totaal zijn er meer dan 81 miljoen exemplaren van spellen uit de serie verkocht.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou