Gerucht: Nieuwe PlayStation-handheld Q Lite gebruikt Remote Play

Gerucht: Nieuwe PlayStation-handheld Q Lite gebruikt Remote Play

De handheld zou voor het einde van het jaar uitkomen

Sony zou aan een nieuwe PlayStation-handheld genaamd Q Lite werken, die gebruikmaakt van de Remote Play-functie van de PlayStation 5.

De afgelopen dagen gingen er diverse geruchten over een mogelijke nieuwe Sony-hardware, waaronder een nieuwe handheld. Insider Gaming claimt nu gehoord te hebben dat het apparaat de Q Lite is. Het apparaat zou niet zelf games afspelen of via de cloud streamen, maar via Remote Play op PS5. Met de techniek kunnen bijvoorbeeld ook al PlayStation-games naar smartphones worden gestreamd. In het geval van de Q Lite zou de smartphone worden vervangen voor de handheld.

De Q Lite zou daarbij games in 1080p en 60 frames per seconde kunnen afspelen. Logischerwijs zou er - naast een PlayStation 5 - wel een constante internetverbinding voor nodig zijn om te werken.

Volgens Insider Gaming heeft een vroeg prototype van het apparaat qua ontwerp veel weg van een PlayStation 5-controller, maar zit er een LCD-touchscreen van 8 inch in het midden. Adaptieve triggers en haptische feedback zouden ook aanwezig zijn, naast knoppen om de volume te regelen, speakers en een opening voor audio jack.

De website claimt dat de Q Lite ergens voor de PlayStation 5 Pro en PlayStation 5 met loskoppelbare diskdrive uit moet komen. Beide versies van de PS5 zijn overigens nog niet officieel aangekondigd, maar eerder claimde Insider Gaming al dat deze apparaten in de maak zijn. De PS5 Pro komt volgens Insider Gaming rond de feestdagen van dit jaar uit. Volgens hen zou Sony ook aan draadloze oordopjes voor de PS5 werken, al zou het logisch zijn dat die ook bedoeld zijn voor de nog onaangekondigde Q Lite. Alle bovengenoemde apparaten en accessoires zouden relatief snel achter elkaar moet verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Ahh. Het is dus geen losstaand handheld systeem, zoals bv. Vita. Niet dat ik dat verwacht had hoor, maar dit klinkt hetzelfde als Xbox Remote Play, maar dan met een dedicated handheld apparaat erbij, i.p.v. bv. je smartphone.

0

Aanbevolen voor jou