Gerucht: Nieuwe Astro Bot-game gepland voor dit jaar

Gerucht: Nieuwe Astro Bot-game gepland voor dit jaar

Team Asobi werkt al een tijdlang aan een ambitieuze game

Sony zou dit jaar een nieuwe Astro Bot-game kunnen uitbrengen, zo claimt journalist Jeff Grubb.

In een nieuwe Giant Bomb-video praat Grubb over Sony PlayStations uitspraak van gisteren dat er het aankomende fiscale jaar, dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025, geen nieuwe delen in grote, bestaande PlayStation-franchises verschijnen. Denk aan series als God of War, Spider-Man, Horizon en The Last of Us.

Grubb benadrukt in de video dat dit niet nieuwe delen in iets kleinere franchises en nieuwe IP's uitsluit. "We weten al dat Rise of the Ronin en Concord dit jaar verschijnen. Dat staat zeker in de planning. En er kunnen nieuwe games in bestaande franchises verschijnen, alleen ze zijn misschien niet 'groot' volgens PlayStation. Ze noemden God of War en Spider-Man als voorbeelden, dat zijn franchises waarin games vijftien miljoen keer verkocht worden."

Hij vervolgt: "Ik heb gehoord dat Astro misschien dit jaar verschijnt. Voor mij is dat wel groot nieuws. Ik begrijp waarom Sony denkt dat het geen grote release is - of in ieder geval nog niet. Ik hoop dat ze er een grote franchise van kunnen maken."

Details over de nieuwe Astro Bot-game zijn er nog niet - het spel is immers niet officieel aangekondigd. Het laatste deel in de platformreeks, Astro's Playroom, verscheen in 2020 en wordt gratis geleverd op PlayStation 5-consoles. Vooral voorganger Astro Bot: Rescue Mission wordt gezien als een van de beste games in de reeks en een paradepaardje voor de eerste PlayStation VR-headset.

Astro Bot-ontwikkelaar Team Asobi was eerst onderdeel van Sony's Japan Studio, maar nadat deze ontwikkelaar in 2021 werd gesloten, werd Team Asobi een losstaande studio als onderdeel van Sony. In datzelfde jaar plaatste de ontwikkelaar een vacature waarin gehint werd naar een nieuwe 3D-actiegame. In 2022 claimde de studio dat hun volgende game hun grootste spel tot dusver zou worden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

heerlijke game hoop ook dat er een vr deel 2 komt.

0
test

Dat zou mooi zijn! Zijn erg toffe games.

0

Aanbevolen voor jou