FromSoftware is nu de volledige eigenaar van de Elden Ring-franchise

FromSoftware is nu de volledige eigenaar van de Elden Ring-franchise

Bandai Namco had de franchise eerst deels in handen

Het lijkt er op dat ontwikkelaar FromSoftware inmiddels de volledige rechten op de Elden Ring-franchise in handen heeft.

De Elden Ring-franchise was deels in handen van uitgever Bandia Namco, maar op Reddit vond men bewijs in de vorm van een Amerikaans handelsmerk dat de rechten op Elden Ring in april vorig jaar naar FromSoftware zijn gegaan.

FromSoftware is ook eigenaar van Sekiro: Shadows Die Twice en Armored Core. De rechten van Bloodborne en Demon's Souls zijn in handen van Sony en Bandai Namco is eigenaar van de drie Dark Souls-games.

Hoewel niet officieel bekendgemaakt, is het mogelijk dat FromSoftware de rechten op Elden Ring heeft kunnen kopen dankzij de aandelen die Tencent en Sony van het bedrijf hebben gekocht, aangezien dit de ontwikkelaar een cashinjectie heeft gegeven.

FromSoftware werkt ondertussen aan Shadow of the Erdtree, een uitbreiding voor Elden Ring. Een releasedatum is er nog niet. Daarnaast kwamen er onlangs berichten naar buiten dat Tencent een mobiele game gebaseerd op Elden Ring ontwikkelt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou